Anasayfa Haber Robotlar, Beş Milyon İşçinin Yerini Alacak

Robotlar, Beş Milyon İşçinin Yerini Alacak

Robotların iş dünyasına adaptasyonu artacak ve 2020 yılında beş milyon işçinin yerini robotlar alacak.

Yapılan araştırmalar, robotların yakın gelecekte iş dünyasında aktif şekilde görev yapacağını gösteriyor. Önümüzdeki yirmi yılda Amerika’da işlerin ortalama %47’lik bölümü robotların eline geçecek. Otonom araçların yollara çıkmasıyla da bu süreç ivme kazanacak. Aralarında gıda, sağlık ve hizmet sektörlerinin de bulunduğu 702 farklı iş kolu temel alınarak gerçekleştirilen araştırmalar, iş yükünün robotlara doğru kaydığını açıkça ortaya çıkarıyor.

WEF (World Economic Forum) analistlerine göre önümüzdeki 4 yıllık süreç sonunda 5 milyon robot, işçilerin yerine geçecek. Bu durum en çok ofislerde çalışan beyaz yakalıları etkileyecek. Yapay zekanın şimdiye oranla daha da gelişmesiyle, robotlar iş sahalarında aktif şekilde kullanılmaya başlanacak. WEF analistleri, özellikle beyaz yakalıların yeni teknolojilerle uyumlu şekilde çalışmalarını ve kendilerini geliştirmelerini tavsiye ediyor.

Ayrıca Amerika ve İngiltere’de 10 ila 20 yılda toplamda 95 milyon kişinin “robotların iş dünyasına girmesiyle” işini kaybedeceği belirtiliyor. Bu kayıpların üretim dışındaki finans ve bankacılık gibi sektörleri de kapsayacağı hesaplanıyor.