Anasayfa Haber Amazon Prime Air, Ormanlık Bölgelerde Kullanılabilecek

Amazon Prime Air, Ormanlık Bölgelerde Kullanılabilecek

Amazon’un drone ile taşımacılık servisi Prime Air, uzak ve ormanlık bölgelerde de teslimat yapabilecek.

Taşımacılık sektörü için de drone’lar giderek daha fazla önem kazanıyor. Birçok şirket otonom insansız hava araçlarını taşımacılık için kullanmayı planlıyor. Yakın gelecekte bu firmaların sayısı hızla artacak.

Son dönemde drone teknolojilerine yapılan yatırımlar, taşımacılık için büyük önem taşıyor. En önemli örneklerden biri ABD’de kurulacak olan drone havaalanı. Drone’ların bakım – onarım işlemlerinin yapılacağı bu merkez, bir drone üssü olarak düşünülebilir. Pilotların bilinçlendirilmesi için bu havaalanında özel uçuş eğitimleri de verilecek. Üstelik drone’lar yalnızca cansız nesneleri taşımayacak. Tactical Robotics’un hazırladığı dev drone, acil durumdaki iki yaralıyı en yakındaki sağlık kuruşuna taşıyacak.

Amazon da drone teknolojileri konusunda önemli yatırımlar yapıyor. Amazon Prime Air projesi üzerinde çalışan ve geliştirme sürecine devam eden şirket, droneların zorlu şartlarda da tam performans vermesi için atılımlar yapıyor. Amazon, Prime Air hizmetinde her bölgede farklı tipte dronelar kullanacak.

Şirket yöneticilerinden Paul Misener’in yaptığı açıklamayla en çok merak edilen ayrıntılardan biri de netleşmiş oluyor. Ağaçlık bölgelerde de drone’lar havalanabilecek ve teslimatları gerçekleştirebilecek. Yani ormandaki müstakil evlere ya da dağ evlerine de servis yapılabilecek. Bu da özellikle zor şartlarda uzak bölgelere erişim açısından iyi bir gelişme.