Anasayfa Haber Hero, Türkiye’de Fabrika Kuracak

Hero, Türkiye’de Fabrika Kuracak

Hindistan’ın büyük motorsiklet markalarından Hero, Türkiye’de kuracağı fabrikayla Avrupa pazarına da satış yapmaya hazırlanıyor.

Hintli motorsiklet üreticisi Hero, dünya genelinde 29 farklı ülkede hizmet veriyor. Şirketin, üç büyük üretim tesisinde toplamda 11.000’e ulaşan çalışanı var. Hero, Türkiye’deki ortakları Soysal Grup ile çalışmalarını daha da geliştirmeyi planlıyor. Hero, ülkemizde 50.000 km ya da 5 yıl garanti sağlayarak bir ilki gerçekleştirecek.

Hero, büyük bir potansiyel gördüğünden dolayı önümüzdeki süreçte Türkiye’ye olan yatırımlarını artıracak. Hatta şirketin yöneticilerinden Pranchal Srivastava, Türkiye’ye bir fabrika da kurulacağını ve Avrupa’ya buradan satış yapılacağını bildirdi. Türkiye’de kişi başına düşen motor sayısının hayli az olduğu ifade ediliyor, ama birkaç yıla bu potansiyelin epey artacağı da öngörülüyor.

hero2

Dolayısıyla yapılacak yatırımların geri dönüşünün kısa vadede alınabileceği düşünülüyor. Avrupa Birliği ile gümrük anlaşmasının avantajlarını kullanacak olan Hero, Türkiye’deki ortakları Soysal Grup ile yıllık 10 bin adet satış gerçekleştirmeyi hedefliyor. Gelecek yıldan itibaren üretim tesisi çalışmalarına başlayacak olan şirket, Yunanistan, İspanya, Fransa, İtalya ve Balkanlara Türkiye’de üretilen motorların satışını yapacak.