Anasayfa Haber John McAfee Şifre Kırma Konusunda Çok İddialı

John McAfee Şifre Kırma Konusunda Çok İddialı

John McAfee, San Bernardino saldırganının telefon şifresini kırma konusunda hayli iddialı konuşuyor.

FBI, San Bernardino’da yaşanan terör saldırısından sonra saldırganın iPhone 5c şifresini Apple’ın kırmasını talep etmişti. Ancak Tim Cook’tan beklenen cevap gelmeyince, sektördeki diğer önemli isimler harekete geçti. McAfee’nin eski sahibi John McAfee, ekibiyle birlikte iPhone’nun şifresini FBI için ücretsiz olarak üç haftada kırabileceğini belirtti. FBI’dan McAfee’ye herhangi bir cevap gelmedi ancak, Apple cephesine kısa bir süre önce yanıt gönderildi. FBI, Apple’dan tüm sistemi ele geçirebilecek bir yetki istemediklerini açıkladı.

FBI yöneticisi James Comey, konunun en kısa sürede netliğe kavuşması gerektiğini dile getiriyor. Facebook ve Google gibi dev şirketler Apple’ın safında yer alırken, McAfee’nin ise FBI’a yardım etmek istediğini açıklaması, FBI’ın alternatif çözümlere yönelmesiyle sonuçlanabilir. John McAfee, dünyanın en iyi hacker’larının kendi ekibinde olduğunu bildiren bir açıklama daha yaptı. McAfee’nin eski sahibi, ekibindeki kişilerin Defcon’a (hacker konferansı) katıldıklarını ve hepsinin sıradan insanlara oranla çok daha zeki olduğunu belirtiyor.

Dört yıl önce Guatemala’ya yasa dışı girmesi sebebiyle gözaltına alınan ve sonrasında da cinayet şüphelisi olarak tutuklanan McAfee, konuyla alakalı iddialı bir çıkış daha yaptı. McAfee, “Telefonun şifresini ekibimle birlikte kıramazsak, canlı yayında ayakkabımı yerim!” dedi. FBI yönetiminin sabıka dosyası hayli kabarık (şiddet, ruhsatsız silah, alkollü araç kullanma, cinayet ve uyuşturucu imalatı) birine bu görevi vermesi beklenmiyor.

Konuya Hakim Olmak İsteyenler İçin: