Anasayfa Haber Google Balonları, Hindistan İçin Uçacak

Google Balonları, Hindistan İçin Uçacak

Google’ın Project Loon internet balonları, yakında Hindistan’a internet sağlamak için gökyüzüne yükselecek.

Google, başta Endonezya olmak üzere geniş alana yayılan ve erişimi zor olan ülkelere internet götürmek için yıllardır Project Loon üzerinde çalışıyor. Bu sistem gökyüzüne salınan balonlar aracılığıyla belirli bir bölgeye internet hizmeti sağlamayı amaçlıyor. Çalışmalarını hızlandıran Google, maliyeti de düşürmek için çaba sarf ediyor. Hatta son olarak fırlatma sisteminde önemli bir değişikliğe gidilmişti. 17 metrelik yeni fırlatma aracı, balonların 30 dakikada gökyüzüne yükselmesini sağlıyor. 

Şirket, Hindistan’a Project Loon ile internet götürmek için operatörlerle de görüşmeye başladı. Çalışmalarda son noktaya gelindi ve tahminlere göre birkaç ay sonra resmen bu yöntem kullanılarak internet hizmeti verilmeye başlanacak. Balonlar, yerden 20 km yükseldikten sonra, 19 kilometrekare alanda internet erişimi sağlayabiliyor. Google, operatörlerin konuya olan desteğinin artmasıyla birlikte daha fazla balonu gökyüzüne salacak.

Hindistan ve Endonezya’nın ardından diğer zorlu bölgelere de Project Loon sayesinde internet hizmeti verilmesi amaçlanıyor. Dünyada internet erişimi sağlayamayan yaklaşık üç milyar kişi bulunuyor ve diğer büyük şirketler gibi Google’a da bu noktada çok önemli bir görev düşüyor.