Anasayfa Haber Steam, Bitcoin İle Ödeme Kabul Edecek

Steam, Bitcoin İle Ödeme Kabul Edecek

Valve, yaptığı açıklamayla Steam için Bitcoin ödeme kabul desteğinin yolda olduğunu duyurdu.

Önemli Bitcoin yatırımcıları, bir süredir bu dijital para biriminin sonunun yaklaştığını düşünüyor. Büyük yatırımcılar, yazılımcıların bu sistemi mutlaka güncellemesi gerektiğini savunuyor.

Hatta uzun vadede Bitcoin ile büyük yatırımlara girmenin büyük risk oluşturacağı düşünülüyor. Tüm bu analizlere rağmen Bitcoin’in kullanım alanları genişlemeye devam ediyor. Birkaç ay önce Steam’e Bitcoin desteğinin ekleneceği söylentileri de ortaya çıkmıştı. Şimdilik kredi kartı, hediye kartları, PayPal, Skrill ve Valve gibi kredi sistemlerini tercih eden Steam’e, yakında Bitcoin ödeme desteğinin ekleneceği netleşti.

Steam blogundan duyurulan bu habere göre, Bitcoin ile yapılan ödemeler doğrudan Valve banka hesabına geçmeyecek. Bunun yerine aracılar Bitcoin’i gerçek paraya dönüştürecek ve ödemeler Valve hesabına dolar ya da euro şeklinde yansıyacak.

Valve kurucularından Gabe Newell, birkaç yıl önce Steam’e Bitcoin ödeme sisteminin tanımlanmasının çeşitli sıkıntılar doğurabileceğini ifade etmişti. Anlaşılan aradan geçen süreçte Newell kararını değiştirdi ya da söz konusu sıkıntıları aşmanın bir yolu bulundu.

Meraklılar İçin: