Anasayfa Haber Siber Saldırı Rakamları Sahte Çıktı

Siber Saldırı Rakamları Sahte Çıktı

Google, Mail.ru ve Hotmail yönetimleri, e-posta şifrelerinin sızdığı haberleriyle ilgili açıklama yaptılar.

Geçen hafta Google, Yahoo, Mail.ru ve Hotmail’in toplamda 272 milyon oturum açma bilgisinin sızdırıldığı iddia edilmişti. Yani 272 milyon kişinin e-posta ve şifresinin çalındığı söyleniyordu.

E-posta hesaplarına bir hack saldırısının gerçekleştiği düşünülse de, farklı söylentiler de yayılmıştı. Aradan geçen birkaç gün sonunda Google ve Yahoo’dan açıklamalar geldi.

Söylentiler, Gmail’de toplamda 24 milyon hesap bilgisi çalındığı yönündeydi. Ancak Google, yaptığı açıklamada verilen rakamın %98’lik kısmının sahte adresler olduğunu bildirdi. Şirket, bu söylentiler sonrasında da kullanıcıların güvenliğini artıracak yeni adımlar atmış.

Google ile birlikte Mail.ru’dan da benzer bir açıklama geldi. Toplamda 57 milyon hesap bilgisinin sızdığı iddia edilirken, Yahoo yaptığı açıklamada bu rakamın %99.98’lik kısmının sahte olduğunu ifade etti.

Yahoo, sızan e-posta ve şifre bilgilerinin yanlış olduğunu, botlar tarafından yönlendirme yapıldığını ve bazı adreslerin hiç açılmadığını vurguluyor. Yahoo, bu söylentilerin kullanıcılar açısından herhangi bir risk oluşturmadığının altını çizdi.

Microsoft’tan ise şu ana kadar konuyla ilgili yapılan herhangi bir açıklama yok. Ancak, rapor ve analizler doğrultusunda Hotmail’in bu saldırıdan hiç etkilenmediği söyleniyor.

Bir yorum

  1. Bu haberin içerisinde; “şifrenizi değiştirin” tavsiyesi vardı. Haberi duyan ve güvenliğe önem veren birçok kişi tahminen şifrelerini bu kısa zaman dilimi içerisinde değiştirmiştir.

    Bu olayla ilgili komplo teorisi:

    Şifreleri toplamaya çalışan birileri bu iş için (network sniffer benzeri) bir sistem kursa, sistemi çalıştırdıktan sonra herkesin şifresini girmesini sağlamak gerekirdi. Bu işi yapacak güçlü bir sistemi uzun süre çalıştırmak çok pahalıya mâl olur. Bu nedenle işi kısa sürede bitirmek gerekir. Bahsi geçen (belki de sahte) haber sonrası şifrelerini değiştirmek için gelen herkes tuzağa düşmüş olurdu. Ardından da şifre toplama sistemini kapatıp,
    topladıkları şifreleri istedikleri gibi kullanırlar.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version