Anasayfa Video MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8G Kutudan Çıkıyor

MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8G Kutudan Çıkıyor

MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8G ekran kartını kutusundan çıkartıyor, yeni GTX 1080’in Twin Frozr VI soğutmalı özel sürümüne bakıyoruz…

İnceleme öncesinde MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8G modelini kutusundan çıkartıyoruz.

Nvidia GeForce GTX 1080 GPU kullanan, Pascal mimarili MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8G ekran kartı karşımızda. Yenilenen özel Twin Frozr VI soğutması dikkat çekiyor. Geniş fanları yanında daha yüksek performans ve hız aşırtma için ek güç beslemesi, yeni tasarım detayları, farklı bir arka plaka ve yeni yazılım ile ortaya çıkıyor.

Standart Gaming modellerinde arka plaka bulunmuyor ancak Gaming X modellerinde RGB aydınlatma ve arka plakaya ilaveten daha yüksek frekanslar sunuluyor. Daha sonra gelmesi beklenen Gaming Z modellerinde ise X serisiyle aynı özelliklere ilaveten daha da yüksek frekanslar sunulacak.

Founder’s Edition ile farkına ve detaylı performans testlerine MSI GeForce GTX 1080 GAMING X 8G İncelemesi üzerinde ulaşabileceksiniz. İyi seyirler dileriz…

 

104 Yorumlar

  1. Haziran masaüstü tavsiyeleri ne zaman geliyor Recep hocam?Bir de aylık tavsiyelerde daha düşük bütçeli (örn. 3.5- 4 bin TL) Small Form Factor’de eklerseniz sevinirim.Bu arada 1080’i test etmişken overclock yaparsanız on numara olur

  2. Recep Abi , Ali Abi ; İntel İ7 6950X işlemci ne zaman türkiyede olur ? cevaplarsanız çok sevinirim ona göre sistem toplayacağım ??

  3. Recep bey sadece nvidia ne kadar 1440p önersede sadece 1440p değil 1080p içinde gösterin full ayarlarda 1080p çözünürlük stabilmi görelim hani wicher 3 te bikaç saniye açmıştınız. Herkez de 1440p monitör sevmiyor sonuçta kimisi yüksek fps düşük çözünürlük yanlısı. Ek üç dakikanızı alır videoda nolur öle yapın:)

  4. Ben bir şeyi çok merak ediyorum. Bu ekran kartı söylediğiniz üzere Titan X den daha hızlı ve daha ucuz. Fakat nedense hala 256 bit de ısrar ediliyor. Bunun sebebi nedir? Fiyatı Titan X den ucuz evet ama Türkiye standartlarına göre, vergileri pahalı. 384 bit olması daha iyi olmaz mıydı?

  5. Yeni seriler çıktığına göre 9x serisi ne zaman ucuzlar acaba yakın zamanda bir arkadaşım pc toplayacak gtx960 yerine gtx 970 taktırmak isterdim. Bütçeden ötürü 10x serisi imkansız zaten

  6. Çok fazla çeşit var kartlarda. Bir markanın 3-4 modeli daha var 1080 de. Bu kadar çeşitliliğin arasında en performanslı en kaliteli en sorunsuz kartı almak imkansıza yakın. Millet bide TR deki pahalılık yüzünden Amazondaki Evga kartlara yönelmiş durumda. Ben ise TR de garantisi olsun diyorum yurtdışına sıcak bakmıyorum ama internette araştırınca ekran akrtı markalarının TR deki teknik servis rezaletleriyle karşılaşıyorum. İyice soğuyorum. Ne yapacağım bilmiyorum. Şu an bakınca Asus ve Gigabyte ın TR garantisi daha yerli yerinde gibi ama yine de ciddi şüphelerim var. Ne yapcaz bilmiyorum.

    • Valla ithalatcisina bakip karar verin ben powercolor kart almistim kart yandi garantiye yolladim firma ithalatci firma iflas etmis bana eski bir kart yolladilar sonunda tul un turkiye sorumlusuna direk ulastim rksik olmasin o yardimci oldu ve yeni bir kart yolladilar endiseleerinizde haklisiniz lakin yurt disindan evganin uluslar arasi garantisine guvenmeyin cunku tamamen evga turkiyenin insiyatifine kalirsiniz yapmaLarsa tuketici mahkemesine dahi gidemezsin ben usa den ps3 aldim pse eurasia garantisi olmasina ragmen ucretine karsilik bile yapmayi redettiler…

      • İşte bu gibi sorunları duydukça soğuyorsunuz. O yüzden şu an için Asus Msı ve Gigabeyte daha alınası geliyor ama onlarında Teknik servis sıkıntılarını internette çokça görebiliyorsunuz.

  7. Msı ve asus soğutma performansı en düşük markalardır. Diğer markalardan çok daha önde olmalarının sebebi kaliteli olmaları değil, reklam pazarlamadaki başarılarıdır. Nvidia alacaklara evga, amd alacaklara sapphire’nin nitro kartlarını tavsiye ederim

    • Evga nın garanti durumları nedir Tr den alsak nasıl bir muamele var yurtdışından getirtsek nasıl bir muamele var. Aklıma takılan bunlar. Dediğin de doğru olabilir Asus 1080 strix ile inno chill fanlarını %100 de çalıştırıyorlar asustan deli ses çıkıyor.

      • Okan kardeşim eğer teknik servis kalitesine bakıp ekran kartı alacaksan bütün markaların kartlarını kullanmış biri olarak söyleyeyim. Asus’undan tut msı’na, zotax’ından tut power color’ına gigabaytına, sapphirine, kadar hepsi bok gibi. Çünkü ülkede, yetişmiş konuya hakim bir teknik servis elemanı yok denilecek kadar az bu işte. İyisine denk gelirsen hallediyor işini. Bir zamanlar sadece tüplü televizyonların bozuk kondansitörlerini değiştirebilen, sağda solda biraz iş öğrenmiş ara sokak tamircileri şimdi bu markaların teknik servislerinde çalışıyorlar. Bu sorun sadece ekran kartıyla sınırlı değil, bu ülkede elektirikli süpürgesinden tut ütüsüne, oyun konsoluna, televizyonuna varana kadar topyekün bir teknik servis sorunu var. Recep ve Ali kardeş madem bize inanmıyorsunuz, nvidia ve amd’nin aynı segmentteki kartları hızı vesairesi aynı olmak üzere bir benchmark yapında görelim. Amd’nin kartları asus strix’i, msı twin frozer’ı sapphire nitro’yu benchmark yapın. Aynı zamanda nvidia cephesindede yapın bunu görelim

    • Her iki marka da soğutma konusunda kendisini ispatlamış, patentli teknolojilere sahip firmalardır. Bu firmaların bu kadar büyük pazarlama bütçesine sahip olması da yaptıkları kaliteli ürünlerin çok satmasıdır. Pazarlama bütçesi ve satış arasında bir orantı vardır. Ne kadar çok satarsanız pazarlama bütçeniz de o kadar çok olur. Bu iki marka, kaliteli ürünleri ile yüksek satış rakamlarına ulaşarak pazarlama bütçelerini artırmışlardır. EVGA kaliteli bir marka lakin daha önce soğutmayı GPU’ya tam temas ettiremediği modelleri de gördük. Sapphire’in kalitesi ise tam anlamıyla yerlerde.

      • Recep kardeşim senin Asus ve MSI markalarının iyi soğuttuğunu düşünme sebebin muhtemelen Sapphire marka kullanmamandan kaynaklanıyor olabilir. Ben neredeyse tüm Asus ürünlerini kullandım Amd ve Nvidia olarak ancak markalar arasında gördüğüm en pofpoflanmış soğutma performansına sahip Asus ve MSI 94-95 derecelerde gezerken ekran kartı markasının kralı Sapphire max. 82 dereceyi görüyor. Dilersen sana her 3 kartında ısı değerlerini paylaşabilirim. Ayrıca bahsettiğim değerler OC değerleridir. Mining ile kullanılan AMD kartların % 100 ünü kullandığını düşünürsek Sapphire soğutma konusunda en baba markadır. O yüzden Asus ve MSİ hatta buna Gigabyte ı da ekleyebiliriz. AMD kartların en iyisi Sapphire dir.

          • Sapphire in satış rakamlarına bakabilirsin ama Technopat gibi Asus gibi markaları sürekli pofpoflayarak satışları artırması ve reklam yaparak satış rakamlarını artırması gayet doğal ki Asus Jet gibi görünüp Tayyare performansı veren bir kart. Bunları ben tamamen kafamdan ya da okuduklarımdan uydurmuyorum. Bizzat uyguladım bizzat gördüm bizzat şahit oldum bizzat resmettim. O yüzden tamamen yanlış vs gibi fikirlere katılmıyorum. Bana göre de Recep Baltaş ın paylaştığı bilgiler tamamen yanlıştır.

          • Ben 10 yıldır PC bileşenleri ile iç içeyim ve bu sürede gördüğüm şey Sapphire kullanan kullanıcıların sürekli teknik sorunlar ile karşılaşması. İncelemeye R9 280 modeli geldi, TRIXX yazılımını kurduk, çöktü. Moderatörümüzde HD 7870 vardı, siyah ekran sorunu çıktı. Ne zaman bir okur R9 serisi bir kartla sorun yaşasa markasını soruyorum Sapphire çıkıyor. Sapphire ucuz etin yahnisidir! Sosyal’de yüzlerce Sapphire ile sorun yaşayan kullanıcı bulabilirsiniz. Sapphire o kadar iyi olsaydı doğru düzgün kartlar üretir AMD’nin de bu kadar pazar payı kaybetmesine neden olmazdı. AMD’nin durumu ortada. ASUS ve MSI gibi partnerleri olmasa üst seviyede kart satamayacak firma.

          • Recep Bey Madiko isimli kullanıcının ilk yaptığı yorum kartlardaki ısınma sorunu üzerineydi ve sizin verdiğiniz cevapta Asus ve MSI modellerinin daha az ısınan kartlar olduğunu belirttiniz bende bunun üzerine 3 markayı da denemiş olduğum hatta bunun içine Gigabyte ı da eklersek 4 marka da en az ısınan kartın Sapphire olduğunu belirttim. Siz bana genel anlamda Sapphire de karşılaşılan arızalardan vs şeylerden bahsediyorsunuz. Madem bir video ile bizleri aydınlatacaksınız bunu şu an piyasada bulunan Asus-MSI-Sapphire-Gigabyte markalardaki 390 serisi ile teste alın kartlardaki dereceleri paylaşmanızı sabırsızlıkla bekliyorum. Dediğim gibi kartların % 100 performansını kullandığı mining videolarında Asus-MSI-Gigabyte 93-94-95 derecelerdeyken Sapphire 82 dereceyi zor görüyor ve ek olarak çok daha sessiz çalışmaktadır. Lütfen kartların testlerini yapın ve buradan link paylaşırsanız bende görmek istiyorum.

          • Serinlik ve serinlikle beraber fan sesi de önemli MSI ASUS kaliteli komponentler kullanıyor ama bir şeyleri iyileştirdikçe diğer şeyler kötüleşebiliyor. Özellikle elinizde desibel ölçen bir cihaz varsa karların belirli yük durumlarında fanların çıkardığı sesleri de ölçmenizi rica edicem.
            Saphire bende var ati radeon zamanında bozulmuştu.
            Kartları sadece oyun testleriyle değil yoğun yük ve overclock teslerine de tabi tutun. Çünkü sizi takip eden kitle bunları da yapan bir kitle.
            Son olarak şunu demek istiyorum bir markayı kullanıcılar gözünde başarılı yapan şeylerden en önemlisinden biri de satış sonrası hizmettir. Nokta.

          • Unuttuğunuz bir nokta Recep’in eskiden ASUS’ta çalıştığı arkadaşlar. Savunması elbette normal. Ama şu da bir gerçek Sapphire iyi soğutmaya ve sessizliğe sahip olsa bile dayanım olarak maalesef bir ASUS kalitesinde değil. Kullanılan komponentler ve PCB açısından ASUS bir gömlek yukarıda Sapphire’den.

          • Evet bende biliyorum Recep in daha önce Asus ta çalıştığını fakat şimdiye kadar bunu baz alarak değerlendirmedim Recep i. Fakat bazen aklıma bununla ilgili ufak şüpheler giriyor ama sonra hemen kurtuluyorum bu düşüncelerden. Çünkü adamlar kaliteli mal üretiyor fakat işte tek sıkıntı TR de teknik servis anlamında insanların canı yanıyor. Aynı kartı avrupa da alsan bozulsa bile dert etmezsin hakların sağlam çünkü uğraştırmazlar seni buradaki gibi.

          • Ben zaten ASUS’un yandaşlığını yapıyor demiyorum ama ister istemez bir sempati olacaktır. Bu şu an benim çalıştığım firmalara karşı da oluyor. Technopat bu konuda en iyi yerlerden birisi benim için. Firmalardan paralar karşılığında olumlu yorum yayan ve müşteriyi yanlış yönlendiren yerlerden birisi olmadığını düşünüyorum.

            Satış sonrası hizmet olarak birçok elektronik firması hatta birçok firma maalesef tüketicinin çaresiz olmasını ve hak araması sonucunda kazanmanın zor/uzun olduğunu bilerek bunu kullanıyor. Yoksa ASUS el attığı bir çok alanda çok başarılı bir firmadır ve bir çok ürünü elimde mevcut telefondan modeme ve monitöre kadar ama aynı kart/komponent üzerinde %20’ye varabilen fiyat farklarını kabul edemiyorum.

          • Asus Türkiye teknik servisi özellikle ekran kartı ve anakart servisi olan Sms infocomm berbat bir hizmet sundu bir defa işim düştü 1 ay uğraştırdı ama testlerde Recep abi MSI ve Asus ikiside çok iyi derse beni arada bırakacak iki markayıda çok seviyorum ama hangisini alayım diye çok düşünücem bu bu arada GTX 1080 için düşüncem. Lütfen yanlış anlamayın

          • ısı değerleri görecelidir iki kartı kıyaslarken aynı iki kartı aynı frekansta gerçekte tam milim aynı tdp değeri çıkardığı varsayımı üzerinden giden arkadaşlar var aynı markanın aynı model kartları arasında 3-4 derce fark oluğunu biliyor muyuz.
            Ayrıca soğutma değerlerinin yanında desibel artı kıyaslanan kartların frekansı önemlidir sesin tizliği tokluğu da aslında önemlidir.
            8-10 derece az ısınacak diye kasa içinden sivri sinek sesi istemeyebiliriz.mesela son incelediğiniz 980mli monster T5 V5.3 modeli koskoca gt72 den daha iyi soğutuyordu videoları inceleyip bakınız 10 derece daha azdı incecik laptop ama gelen sesin ve ele gelen sıcaklığın ne derece rahatsızlık verdiğide önemlidir salt ısıya bakarsan monster daha iyi dersin

            Bir sürü değişen arasında gidip 1080 alacaksam gider kafam rahat olacak yazılım desteği görece müşteri hizmetleri olacak karta bakarım varsın 300 tl kessinler. Sizin kimsenin reklamının peşinde olmadığınız monsterı incemenizden anladım.

            Türk inceme camiasında loptop ve ekran kartlarınını kapağını söküpte içindekileri gösteren bir siz varsınız gerisi kağıt verilerini ve görmediğimiz oyun verilerini veriyor.

          • Ben sapphire r9 380 2gb dual-x modelini kullandım.Gerçekten çok iyi bir kart.Kardeşim üniversiteye gideceği için kartı ona verdim kendi toplama bilgisayarında hala kullanıyor ve çok memnun.Benim kullandığım sürelerde %100 yük altında Euro truck simulator 2 1080p, aa açık, % 400 ölçekleme, herşey high ve very high 35 ile 45 fps arası alıyordum 985 mhznin hepsi, 1910 mb vram kullanımı , sıcaklık otomatik fan modunda %35 fan hızında 68 dereceyi geçmedi yine bu yaz mevsiminde temmuzun 20si gibiydi. Sapphire kalitelidir.

          • R9 270X kullandım Şuan R9 290X kullanıyorum. ASUS’ un soğutması çok güzel. Oyunda grafikleri dibe vurdurup hayvan gibi kastırıyorum yine ses yok. 9500 GT kullandığım dönemlerde fan sesine alışmışım. Ben de manüel olarak %100 yapıyorum fan hızını. Fan sesi duymayınca rahatsız oluyorum ben de :D

          • Yok ama biz karar verdik artık Sapphire marka bir kartı alıp PCB kalınlığından bileşenlere kadar aynı seviyede bir ASUS ve MSI ile karşılaştıracağız. Gigabyte’ın MOSFET kırptığı kartlardaki gibi güzel bir video ancak kullanıcılara gerçekleri gösterebilir…

          • Ali kardeşim ekran görüntüsü paylaşabileceğimi Asus ve MSI kartların hatta Gigabyte ın Sapphire e göre en az %10-15 daha çok ısındığını verilerle beraber kanıtlayabilirim istediğin yere video yükleyebilirim. Yani Asus u savunmanın mantığını anlayamadım.

        • AMD’nin bugün bu halde olmasının en büyük nedeni, en büyük partneri olan Sapphire’in yıllar boyunca kullanıcılara en kötü deneyimi yaşatan ekran kartlarından başka bir şey değildir. Siyah ekran, sürücü çökmesi, ısınma sorunları ve çöken TRIXX yazılımını bunlara ekleyebilirim. Aynı üreticinin (PC Partner) ZOTAC kartları da NVIDIA tarafında yine en sorunlu ürünlerden biridir. RMA oranları da bunu bariz bir biçimde ortaya koyar.

          • AMD yi sormuyorum ben siz geçmişten bahsediyorsunuz Asus un ısınma problemi yok diyorsunuz. Sapphire marka için yerlerde ibaresi sizler gibi teknoloji tutkunlarına hiç yakışmamaktadır. Burada fiyat performans olarak bakıldığında AMD kartlar en mantıklısıdır. Geçmişte yaşadığı problemler olabilir ama bu hep devam edecek değildir. Dediğim gibi Sapphire AMD kartlarda ısı konusunda 1 numaradır. Asusçuluk oynamayın Recep Bey

      • Recep hocam ben Evga gtx 970 sc acx 2.0 modelini kullanıyorum.Bu ekran kartında soğutmanın gpu’ya tam temas etmediğini söylediler, belki de öyleydi ama ben 1 seneden beridir hiçbir sorun yaşamadım. Sıcaklık yük altında otomatik fan modunda 70 dereceyi hiç geçmedi ki bu sıcaklık Adıyaman ilinde 5 Ağustos 2015 yaz mevsiminde GTA V 1080p high ayarlarda oynadığım sıcaklıktı. Ben hiçbir klima, vantilatör olmayan odada buram buram terlerken, kart banamısın demedi vallahi. Evga gerçekten çok kaliteli. Evganın bu modelini alacak arkadaşlara tavsiye ederim, soğutması gerçekten çok iyi.

        • Evga’nın gpu’ya tam temas etmeyen soğutma bloğu sorunu gtx 700 serisinde vardı. Senin kartta o yönden bir sıkıntı yok yani

        • Takılırdan cevabından kastettiğim fiziksel bir engel olmadığını belirtmek için. Adam darboğaz yaparmı diye sormamışki. Ayrıca öyle olsa bile yine takılır, tamam işin mantığı böyle değil biliyorum ama adam vakti zamanında almışsa apu sistemi, neden bu yeni teknolojilerden mahrum kallsın. Arka plandaki tüm uygulamaları kapatsın grafik ayarlarını köklesin oynasın, 60 fps üstünü çok çok rahat görür. Sanılanın aksine işlemci dar boğazı ayarları düşürüp daha çok fps almaya çalıştığında görülen bir durum (eğer işlemcin çok eski ve zayıf değilse ) Ki bu gtx1080 yani neden ayar kısma ihtiyacı duysun kullanıcı. Benim işlemcim ilk nesil core i5 650 iki çekirdeki 3.20 ghz bir işlemci. Ekran kartım gtx 970. Tüm oyunları 1080p’de ultra ayarlarda 60 fps’nin üstünde rahatlıkla oynuyorum işlemci darboğazı en fazla %20 ‘dir ama ben zaten 60 alabiliyorum üstünü neden kasayım. O artan %20 kas gücünüde grafik ayarını yükselterek kullanıyorum. Bilmem anlatabildimmi kardeşim. Tamam bu bu tip performans canavarı kartlar kullanıyorsan gidipte celeron işlemci kullanma ama bütçen kısıtlıysa illa core i7 için kastırmana gerek yok. Al bir tane i5 geç

  8. Kalite bir inceleme olmuş elinize ağzınıza sağlık. Reklam engelleme yazılımını devredışı bıraktığım ender sitelerden birisiniz.

  9. Ben Evga gtx 970 sc acx 2.0 kartımdan çok memnunum .Dünyanın parasını verdim 1 senedir kullanıyorum.Ama artık böyle şeylere çok para vermek istemiyorum.Bence gtx 1080 ve 1070 gereksiz.

    • Sen dünyanın parasını vermişsin almışsın 970 işini görmüş, neden yeni kartlar gereksiz acaba? Şimdi aynısı bizim için geçerli 1070 alıcaz dünyanın parasını vericez (2 bin lira) biz de işimizi görücez…

  10. Merhaba abi benim işlemcim i5 – 2400 CPU @3.10GHz msı gtx 960 ı kullansam sıkıntı çıkarmı şimdiden teşekkür ederim

    • Bunca zaman beklemişsin, az daha bekle amd rx 480 alırsın. Gtx 960 ile aynı para ama performansı kat kat fazla olacak.İşlemcine gelirsek; hayır sıkıntı olmaz, sistem belleğini minimum 8 gb tut yeter

      • teşekkür ederim benim 4 ay önce ekran kartım yanmıştı ( Bİlgisayarı temizlemediğim için) ben de bu sisteme iyi bi ekran kartıyla oyunlarda güzel fps alıcağımı düşündüm cevap verdiğin için teşekkürler

  11. Bu kartın eğer elinizde varsa mini itx kasa olan Corsair 250D’ye sığıp sığmadığını deneyebilir misiniz? Kart önceki serilere göre biraz yüksek (14cm) ve güç girişinin en üstte olmasından dolayı emin olamıyorum sığıp sığmayacağına. Sığmayacak gibi duruyor.

  12. Ekran kartı incelemelerinde çeşitli yük durumlarında yada sıcaklıklardaki fan gürültüsünü de test etmeniz. Sonuçta her şey performans değil. Konfor da önemli. Kolay gelsin.

  13. Testleri merak ediyoruz, merakla bekliyoruz, beklemekten bir hoş olduk. Ha alacakmısın diye sorarsanız tabiki almayacağım :) Daha doğrusu alamayacağım (:

  14. merakla beklıyoruz 1500 1650 tl arası bir fiyatı olsaydı ozman kral bir fp urunu olurdu malesef 1850 den acıldı ve 2 gunde 2000 tl yaptılar firmalar kendi serilerini cıkarınca olur bu 2200 2400 arsı bir fiyat ne anladık bu işten bari incelemesini izleyelim merakımız gitsin.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version