Anasayfa Haber Intel Apollo Lake Öncekilerden Daha Güçlü

Intel Apollo Lake Öncekilerden Daha Güçlü

Yeni nesil Atom ailesi Apollo Lake, Cherry Trail’e göre %30 performans artışı getirecek.

Intel’in daha çok netbook’larda kullanılan Atom işlemcileri, yeni serilerle güncellenmeye devam ediyor. Bu aileye son olarak Apollo Lake serisi işlemciler de dahil ediliyor. Şu anda var olan Cherry Trail platformuna göre, Apollo Lake serisi işlemciler daha yüksek performans sergiliyor. Enerji verimliliği konusunda da önemli yenilikler getiriyor. Apollo Lake serisindeki işlemciler yine küçük boyutlardaki taşınabilir bilgisayarlar ya da ikisi bir arada sistemleri hedef alıyor.

14 nm üretim mimarisiyle geliştirilen Apollo Lake işlemciler, doğrudan x86 mimarisini temel alıyor ve 9. nesil dahili grafik birimini barındırıyor. Yeni ailede, 2 ya da 4 çekirdekli işlemciler bulunacak ve frekanslar da işlemciye bağlı olarak 2.7 GHz’e kadar yükselebilecek. Enerji verimliliği konusunda da önemli optimizasyonlar söz konusu. Apollo Lake serisi işlemciler, 6 Watt ile 10 Watt civarında TDP değerine sahip olacak. Bu düşük güç tüketimi özellikle mobil ürünlerde çok önemli bir avantaj sağlayacak.

Tahmin ve analizlere göre Cherry Trail ve Apollo Lake serisi işlemciler arasında %30 oranında bir performans farkı olacak. Aynı zamanda yeni işlemciler, Cherry Trail’e göre güç tüketiminde de %15 oranında avantaj sağlayacak. Ayrıca, bu seriyle birlikte LPDDR4 RAM, USB Type-C ve 4K donanımsal hızlandırma gibi özellikler de gelecek.