Anasayfa Haber Porsche Model E, 2019 Yılında Piyasaya Çıkacak

Porsche Model E, 2019 Yılında Piyasaya Çıkacak

2015 yılında ilk kez duyurulan Porsche Model E, 2019 yılında satışa çıkarılacak.

Elektrikli otomobillerin gün geçtikçe daha fazla ilgi görmesi ve Tesla’nın bir başarı hikayesine dönüşmesi, otomotiv sektöründe gittikçe hızlanan bir değişime sebep oluyor. Alman Volkswagen grubunun alt markası olan Porsche, elektrikli otomobil konusunda ciddi yatırım yapan şirketlerden biri haline geldi.

Geçen yıl elektrikli Model E prototipini basına tanıtan Porsche, bu yıl aracın üretimine başlamak için gerekli yatırıma girişecek. Tesla Model S’e rakip olarak üretilecek olan Model E, şirketin Stuttgart kentindeki Zuffenhausen fabrikasına kurulmakta olan bantlardan çıkacak.

Porsche Model E

Üretimden sorumlu müdür Uwe Hueck tarafından basına verilen demeçte, şirketin bu üretim bandı için 1,400 civarında yeni istihdam yaratacağı açıklandı. Yapılan yatırımın miktarı ise 700 milyon Euro olarak öngörülüyor.

Porsche’un bu araçtan kâr edebilmek için yılda en az 10,000 adet satması gerektiği hesaplanıyor. İlk araçların banttan 2019 yılında inmeye başlaması planlanıyor. Satış fiyatının ne olacağı ise henüz belli değil.