Anasayfa Haber MediaTek, Helio X30 İşlemcisini Resmen Duyurdu

MediaTek, Helio X30 İşlemcisini Resmen Duyurdu

MediaTek, 10 nm üretilen yüksek performanslı Helio X30 yongasını duyurdu.

Tayvanlı yarı iletken üreticisi MediaTek, geçen sene üst seviye Helio X20 yonga setini üretmişti. Ancak, yeni yonga seti telefon üreticileri tarafından pek tercih edilmemişti. Bunun üzerine yeni bir yonga seti üzerinde çalışmaya başlayan şirket, sonunda Helio X30’u tanıttı.

Aslında bu yonga setinin ilk bilgileri Mart’ta ortaya çıkmıştı. Ardından, üretim mimarisi ve işlemcilerin çalışma frekansı gibi detaylar da belli olmuştu. Hatta geçen ay, MediaTek Helio X30’un Snapdragon 820 ile yarışacağı da söylenmişti.

Resmiyet kazanan yeni yonga seti, 10 nm mimarisiyle geliştirilmiş. Yonga setinde 2.8 GHz’de çalışan dört çekirdekli Cortex-A73 işlemcisine ek olarak, 2 GHz’de görev yapan bir dört çekirdek daha var. Ayrıca, iki Cortex-A35 çekirdeği de 2 GHz’de görev yapıyor. GPU tarafında ise PowerVR 7XT kullanılıyor.

Helio X30 yonga setini tercih eden üreticiler telefonlarına 40 MP kamera sensörü yerleştirebilecek. Ayrıca, video çözünürlüğü de 23 MP seviyesine çıkabilecek. Buna ek olarak 60 FPS ve 120 FPS video kayıt mümkün olacak. Ancak bu hızda çözünürlük 8 MP’e kadar düşecek. 8 GB RAM ve CAT12 standardına destek verildiğini de ekleyelim.

Helio X30 gelecek yılın ikinci yarısında hazır olacak. Bu aşamadan sonra üreticilere satış başlayacak. MediaTek Helio X30 kullanan ilk modellerin çıkışı muhtemelen gelecek yılın sonlarına kalacak.