Anasayfa Haber AMD FreeSync Teknolojisi Televizyonlara Girebilir

AMD FreeSync Teknolojisi Televizyonlara Girebilir

AMD FreeSync ekran teknolojisinin zaman içinde televizyonlarda da kullanılması söz konusu olabilir.

AMD’nin FreeSync ve Nvidia’nın G-Sync teknolojilerinin ardındaki temel prensip, bilgisayar teknolojileri dünyasında “eş zamanlı çalışma” olarak adlandırılıyor. Ekran kartı ve monitör arasında uyumlu çalışmayı sağlayan bu teknolojiler, ekranda görülen yırtılma ve takılma gibi görsel bozuklukları ortadan kaldırıyor.

Bu teknolojiler her ne kadar bilgisayar monitörlerinde artık standart olarak kullanılmaya başlansa da, daha büyük ekranda oyun oynamak isteyen kullanıcılar için henüz televizyon dünyasında bir karşılıkları yok. Ancak AMD yönetiminden gelen bir açıklamaya göre, bu durum zamanla değişebilir.

AMD yönetiminden Raja Koduri tarafından basına verilen bir demeçte, şirketin FreeSync teknolojisinin televizyonlarda da kullanılabilmesi için çalışmalar yaptıkları doğrulandı. Yeni nesil yüksek çözünürlüklü ve HDR gibi teknolojilerle donanmış televizyonlarda FreeSync olması, kullanıcıların bunları rahatça oyun bilgisayarlarına da bağlamalarına imkan verecek.

FreeSync teknolojisi açık kaynak olduğundan ve donanımsal olarak büyük bir değişiklik gerekmediğinden, televizyonlara uygulanması çok zor ya da masraflı değil. Ancak bu teknolojinin düzgün çalışması için televizyonda güncel standartlara uygun bir DisplayPort çıkışının olması gerekiyor.

DisplayPort televizyon dünyasında çok kullanılan bir bağlantı portu değil. Zamanla bu da değişebilir, ancak bunun satışa çıkan modellere ne zaman yansıyacağına dair henüz kesin bir bilgi yok. Televizyon üreticileri bu yatırımı yapmayı lüzumsuz bulabilir ve AMD’nin bu konudaki çabaları sonuçsuz da kalabilir.

İlginizi Çekebilir: