Anasayfa Haber Star Control: Origins Resmen Duyuruldu

Star Control: Origins Resmen Duyuruldu

Stardock tarafından geliştirilen oyun için bir de tanıtım videosu yayınlandı.

1990’lı yılların klasik oyunları arasında yer alan Star Control, aksiyonu RPG öğeleriyle harmanlayan bir bilim-kurgu oyunuydu. Uzaya açılan insanlığın diğer uygarlıklarla karşılaşmasını konu alan oyun, zaman içinde seriye dönüşmüştü. Bir süre önce Star Control isim haklarını Atari’den satın alan Stardock, yeni bir oyun yapmak için bir alt stüdyo kurmuştu. Stardock en sonunda oyunun erken erişime açıldığını duyurdu.

Bir tanıtım videosuyla birlikte gelen duyuru, ilgilenenlere bir kaç farklı sürüm sunuyor. 35 dolardan satılan Founder’s Edition ile oyuna beta seviyesinde erişmek, geliştirici araçlarına da erişim sağlamak mümkün. 100 dolara satılan Founder’s Limited Edition ise oyunun çıkacak olan tüm eklentilerine, müziklerine ve daha pek çok içeriğe sınırsız erişim imkanı veriyor.

2017 yılında çıkacak olan Star Control: Origins, ilk oyundan da öncesini konu alıyor. 2086 yılında başlayan olaylar, Güneş Sistemi içinden gelen bir yardım çağrısını alan insanların harekete geçmesiyle gelişiyor. Dünyayı korumak için Star Control girişimini başlatan insanlık, ilk FTL gemisini yaparak yıldızlara açılıyor. Ve kendini insanlık tarihinden daha eski uygarlıkların savaşlarının ortasında buluyor.