Anasayfa Haber Galaxy Note 7’nin Sorunu Neydi?

Galaxy Note 7’nin Sorunu Neydi?

Yapılan araştırmalara göre ince kasa tasarımı, Note 7 modelinde yaşanan kritik sorunun en önemli nedeni olabilir.

Samsung, ilk resmi Galaxy Note 7 geri çağırmasını yaptığından bu yana üç ay geçti. Ancak şirket bugüne kadar telefonların pilinin aşırı ısınmasına ve telefonun yanmasına neyin neden olduğunu resmi olarak açıklamadı. Bağımsız yayınlanan bir rapor ise sorunun asıl nedeni ortaya çıkarmış görünüyor.

Bir grup donanım mühendisi, Instrumental adlı bir üretim teknolojisi firmasıyla birlikte birkaç Note 7’yi inceledi. Telefonun patlama ihtimalinin tasarımdaki temel bir sorundan kaynaklandığını keşfettiler.

Samsung, Note 7 ile ilgili yaptığı ilk açıklamada sorunun hatalı bir pilden kaynaklanabileceğini iddia etmişti. Ancak Instrumental şirketinden Anna Shedletsky, “Sadece bir pil sorunu olsaydı, piller değiştirilerek sorun çözülebilirdi. Neden ürün tamamen üretimden kaldırıldı ve toplandı?” diye soruyor.

Görünen o ki, sorunun nedeni pilin kendisi değil, kasanın içinde aşırı sıkışması. İnce Note 7 kasasına yerleştirilen yüksek kapasiteli ince pil doğal olarak şişiyor. Rapor, pil şişmesinin dikkate alınarak, pilin üzerinde bir boşluk olması gerektiğini belirtiyor. Buna göre Note 7’de 0,5 mm’lik bir pil bölümü tavanı olmalı, ancak bu bulunmuyor.

Samsung, Note 7’yi uzun pil ömrüne ve yüksek performansına rağmen, süper ince ve zarif bir akıllı telefon sunmak istediği için böyle tasarladı. Şirketin, kullanıcıların güvenliğinden ödün vermeksizin mümkün olanın sınırlarını zorladığı görülüyor. Ancak pratik kullanımda sonuçlar umulduğu gibi olmadı.

Güncelleme: