Anasayfa Haber Spotify, Sponsorlu Şarkı Göstermeye Başladı

Spotify, Sponsorlu Şarkı Göstermeye Başladı

Popüler müzik programı Spotify, kullanıcılarına sponsorlu şarkılar göstermeye başladı.

Spotify, programı ücretsiz kullanan kullanıcılara sponsorlu şarkılar göstermeye başladı. Şimdilerde test amaçlı yapılan yöntem, ileride daha geniş kitlelere uygulanacak. Sponsorlu şarkılar şu anda bazı kullanıcıların hem mobil, hem de masaüstü uygulamalarında halihazırda var olan çalma listelerinin içinde gösteriliyor. İyi haber ise bu özelliğin kapatılabilir olması. Kullanıcı eğer bu içerikleri görmek istemiyorsa Ayarlar kısmından ilgili seçeneği bulup kaldırması yetiyor.

Söz konusu özellik, Twitter ve benzeri sosyal ağlardan bazı kullanıcılar tarafından ortaya çıkarıldı. Spotify da bu durum sonrasında The Verge sitesine verdiği demeçte test sürecini resmi olarak kabul etti. Ancak bazı Premium kullanıcıları da kendilerine sponsorlu içerik gösterildiğini ifade ediyor. Sponsorlu şarkılar, çalma listelerinin başında yer alıyor. Kullanıcı isterse bu şarkıları kaydedebiliyor. Şarkı çalmadan önce bunun sponsorlu şarkı olduğuna dair bir duyuru yapılıyor. Ancak gözle görülür bir “Sponsorlu” ibaresi bulunmuyor.

Bu testin ne kadar süreceği henüz bilinmiyor. Sponsorlu şarkıları görmek istemeyen kullanıcılar masaüstü sürümde Ayarlar > Görüntüleme Seçenekleri menüsünden, mobilde de “Sponsorlu İçerik” menüsünden bu özelliği kapatabilir.

İlginizi çekebilir: Spotify, SSD’lere Aşırı Yükleniyor