Anasayfa Makale PlayStation 4 Oyunları PC’de Nasıl Oynanır?

PlayStation 4 Oyunları PC’de Nasıl Oynanır?

PlayStation Now ile PS4 oyunlarını PC’de oynayabilirsiniz.

PlayStation 4, konsol dünyasında oldukça büyük ve popüler. Fakat konsola ait bazı oyunlar PC platformuna çıkmayabiliyor. Öte yandan konsolun mağazasında artık 500’den fazla oyun bulunuyor. PS4’e özel ya da çoklu platform olarak çıkan bu oyunları PC’de oynamak isteyen oyuncuların sayısı ise hiç de az değil. Bu oyuncular artık çok uğraşmadan PlayStation 4 oyunlarını PC’de oynayabilecek.

PlayStation Now servisi, PS4 oyunlarının bilgisayar üzerinden oynanmasını mümkün kılıyor. Üstelik Dualshock cihazınızı da bilgisayara bağlayabiliyorsunuz. Bu arada PlayStation Now için Sony bir de kampanya düzenliyor. Servisin fiyatı normalde aylık 20 dolar. Ancak ilk ay denemek için 9,99$ ödeyip daha sonra da beğenirseniz 99,99$ ‘dan yıllık üyelik yaptırabilirsiniz.

PC’de PS4 Oyunlarını Oynamak İçin Gerekenler

  • Windows 10 64 Bit işletim sistemi
  • En az 5 Mbps hızında internet
  • PlayStation Network hesabı. (Yoksa, oluşturmak için tıklayın.)
  • PlayStation Now Uygulaması (İndirmek için tıklayın.)

Bütün bunları bilgisayarınızda sağladıktan sonra PlayStation Now uygulaması içerisinden PlayStation Network hesabınıza giriş yapın. Herhangi özel bir ayar yapmanıza gerek yok. Oyunlara direkt olarak uygulama içerisinden ulaşabilirsiniz. PlayStation Now üyeliği de istediğiniz zaman sonlandırılabilir.

Nasıl çalışıyor?

PlayStation Now bulut tabanlı bir hizmet. Yani oyunları uzaktaki bir sunucu üzerinden oynuyorsunuz. Burada da birden çok faktör devreye giriyor. Öncelikle yukarıda da belirttiğimiz gibi hızlı bir bağlantı gerekiyor. Zira sunucudaki görüntünün size aktarılması gerekiyor. Bunu internetten video izliyormuş gibi düşünebilirsiniz. Bu bağlamda bu işlem normal Online oyun oynamaya göre çok daha fazla kota harcıyor.

Bir başka nokta da gecikme. Online oyunlarda olduğu gibi burada da ping’iniz oyun zevkine etki ediyor. Aşırı yüksek gecikme olduğu zaman oyuna verdiğiniz komutlar da sunucuya geç iletiliyor. Bu bağlamda karakteriniz önemli bir hareketi kaçırabiliyor.

Yine görüntü kalitesi de internet hızınıza bağlı. 5 Mbit altında bir hızınız varsa görüntü kalitesi düşüyor. Öte yandan servisin şu anda sunduğu çözünürlük 720p. Bu bağlamda 4K bir TV’de oyunu PS4 Pro ile oynayınca elde ettiğiniz görüntü kalitesini PlayStation Now elde etmeniz imkansız.

DualShock 4’ü PC’de Kullanma

PlayStation oyunlarını bilgisayarda oynarken DualShock 4 kontrolcülerini de kullanmak isteyebilirsiniz. Bu cihazları PC’de kullanmanın en kolay yolu Sony’nin özel DualShock 4 USB Kablosuz Adaptörünü kullanmak. Bu adaptörü bilgisayarınıza taktıktan sonra Bluetooth ayarlarından DS4 kontrolcülerinizi seçip onları kullanmaya başlayabilirsiniz.

İlginizi çekebilirsiniz: PlayStation Plus Abonelik Rehberi