Anasayfa Haber Dunkirk, 70 mm Formatında Yayınlanacak

Dunkirk, 70 mm Formatında Yayınlanacak

Dunkirk, 70 mm formatında en çok sinema salonunda gösterilen film olacak.

Christopher Nolan tarafından yönetilen Dunkirk filmi, 70 mm formatında piyasaya sürülecek ve elimizdeki verilere göre bu formatta en çok sinema salonunda yayınlanan film olacak. Tom Hardy, Kenneth Branagh ve Harry Styles gibi aktörlerin yer aldığı film, ABD’de 125 sinema salonunda 70 mm formatında gösterilecek.

The Hateful Eight ve Interstellar filmleri de 70mm formatında çekilmiş ve bazı salonlarda bu formatta gösterilmişti. Ancak Dunkirk, bu iki filmden de daha fazla salonda 70 mm formatında gösterilecek. 2015 yılında çıkan The Hateful Eight, 100 salonda 70 mm formatında gösterilmişti. 2014 yılında çıkan Interstellar ise 70 mm destekleyen yalnızca 50 IMAX salonunda bu formatta izlenebilmişti. Dunkirk ise 125 salonda 70 mm formatında gösterilecek. Bu da şimdiye kadarki en büyük sayı.

70 mm film nedir?

70 mm film, bir film formatı. Piyasada genellikle 35 mm formatında filmler bulunuyor. 70 mm formatındaki filmlerde pikseller daha büyük ve en boy oranı da daha fazla oluyor. Bu sayede izleyiciler görüntüde daha fazla detay görebiliyor. Bu da filmin gerçekçiliğini artırıyor. 70 mm formatında çekilen filmlerin görüntüsü daha canlı, parlak ve stabil oluyor. Bir örnekle karşılaştırma yapmak gerekirse DVD ile Blu-ray arasındaki görüntü farkı kadar fark olduğunu söyleyebiliriz.

Dunkirk, ülkemizde 21 Temmuz’da gösterime girecek.