Anasayfa Haber Toyota, Yapay Zeka ve Robotlara Yatırım Yapıyor

Toyota, Yapay Zeka ve Robotlara Yatırım Yapıyor

Toyota, yapay zeka konusunda attığı adımları sıklaştırıyor.

Toyota’nın bugün yaptığı açıklamada Toyota AI Ventures isimli bir oluşumun başlatıldığı duyuruldu. Sermaye yan kuruluşu olan bu girişim, adından da anlaşılabileceği üzere yapay zeka üzerine çalışacak. Girişimin sermayesi, Toyota Araştırma Enstitüsü (TRI) tarafından başlangıçta 100 milyon dolar olarak belirlendi. Bu kurum da 2015’de benzer amaçlarla oluşturulmuştu.

AI Ventures, yatırımlarını yapay zeka, robotik, otonom araçlar ve veri ve bulut teknolojisine yapacak. Finansmanla birlikte kuruluş ayrıca Silikon Vadisi’ndeki girişimcilere de destek verecek. TRI Başkan Vekili Jim Adler, bir ifadede girişimcilerin en büyük probleminin ürettiklerinin piyasada tutup tutmayacağını bilmemek olduğunu söylüyor ve girişimcilere bu konuda yardım edeceklerini, onların başarısının kendi başarıları olduğunu ekliyor.

AI Ventures, yatırım yapma konusunda proaktif davranacak. Yani yalnızca yatırımcı arayanlara bakmayacak, bunun yanında yeni kurulmuş şirketleri de gözden geçirecek. Kurumun ilgilendiği alanlarda umut vaat eden işler yapan şirketleri göz önünde bulunduracak. Bu sayede hem şirket kazanacak hem de AI Ventures kendi sorunlarını çözebilecek. Şimdiye kadarsa üç girişime yatırım yapılmış. Bunlar Nauto, SLAMcore ve Intuition Robotics. Üçü de otonom araçların ve sürüş deneyiminin iyileştirilmesi yönünde devrimci fikirleri olan şirketler.

Toyota, kendi kurumlarının dışında yapay zeka ve robotik için olan girişim fonlarına da dahil oluyor. Baidu ve Gradient Ventures bunlardan ikisi. TRI’ın amacı ise konu hakkında daha fazla işbirliği yaparak sonucunda daha büyük bir iş gücü elde etmek.

İlginizi çekebilir: Tesla İlk Model 3’ü Üretti