Anasayfa Haber Toyota, Elektrikli Araçlar İçin Yeni Batarya Tasarlıyor

Toyota, Elektrikli Araçlar İçin Yeni Batarya Tasarlıyor

Toyota tarafından geliştirilen yeni katı-hal bataryaları birkaç dakikada tamamen şarj edilebilecek.

Alternatif enerji kaynaklarına hayli yatırım yapan Japon otomotiv devi Toyota, elektrikli otomobiller için yeni katı-hal bataryaları üzerinde çalışıyor. Günümüz elektrikli araçlarındaki bataryalar, sıvı elektrolitlerden oluşuyor. Toyota ise bunu değiştirmeyi hedefliyor.

Katı elektrolitlerle üretilen ve “katı-hal” (solid state) olarak tanımlanan yeni batarya başarılı olursa, Toyota elektrikli otomobil sektöründe oldukça büyük bir atılım yapacak. Katı hal bataryaları hem sıvı haldekilere göre daha güvenli, hem de daha uzun pil ömrüne sahip. İddialara göre yeni bataryalar, araca daha uzun menzil katmakla kalmayacak, aynı zamanda birkaç dakika içerisinde tamamen şarj olabilecekler.

Katı halde batarya üretimi için akıllı telefon piyasasında da adımlar atıldı. Samsung’un Note 7 ile yaşadığı sıkıntılardan sonra, bataryaların daha güvenli bir hale getirilmesi için LG ve Samsung birlikte çalışmaya başlamıştı. Japonya’da yayınlanan Chunichi Shimbun isimli  gazetede yer alan bu bilgilere göre Toyota, yeni bataryaya teknolojisine sahip ilk elektrikli otomobilini 2022’de satışa sunmayı planlıyor.

İlginizi çekebilir: BMW Eski Bataryalardan Santral Kurdu