Anasayfa Haber Windows 10 Fall Creators Update Çıkış Tarihi Açıklandı

Windows 10 Fall Creators Update Çıkış Tarihi Açıklandı

Microsoft yeni güncellemesinin kesin çıkış tarihini açıkladı.

Microsoft’un Windows 10 için periyodik olarak büyük güncellemeler planladığı ilk günden ifade edilmişti. Nitekim geçen zaman içinde bunlar belirli aralıklarla çıkarılıyor. Son büyük Windows 10 güncellemesinin üzerinden 4 ay kadar geçti.

Microsoft bir sonraki büyük güncelleme olarak Fall Creators Update için resmi çıkış tarihini nihayet açıkladı. 17 Ekim 2017 tarihinde çıkacak olan güncellemeyle birlikte, Windows 10 için çeşitli yenilik ve yamalar çıkarılmış olacak.

Fall Creators Update ile birlikte Windows 10 kullanıcılarına sunulacak büyük yeniliklerden biri Timeline uygulaması olacak. Timeline sayesinde geçmişteki belirli bir gün ve saatte çalışan uygulamalar tekrar harekete geçirilebilecek. Bu sayede kullanıcı eski çalışmalarına kolayca geri dönebilecek.

OneDrive ise elden geçiriliyor ve Files On-Demand özelliğine kavuşacak. Bu sayede buluta yedeklenen dosyalar detaylı olarak seçilebilecek. Böylece kullanıcı cihazında az erişilen dosyaların yedeklenmesi ve yer kaplaması önlenecek.

Bir diğer yeni uygulama ise Story Remix adını taşıyor ve kullanımdan kaldırılan Windows Movie Maker ile açılan boşluğu dolduracak. Story Remix ile video ve resimleri kolayca işlemek mümkün olacak.