Anasayfa Haber AMD Çoklu Ekran Kartı Desteğine Sınır Getirdi

AMD Çoklu Ekran Kartı Desteğine Sınır Getirdi

CrossFire markasını kullanmayı bırakan AMD, oyunlardaki ekran kartı kullanımına da sınır getirdi.

Bir süre önce GTX 1000 serisi ekran kartlarını duyuran Nvidia, bu seriyle birlikte önemli bir yazılımsal değişiklik de yapmıştı. Oyunlardaki çoklu ekran kartı kullanımını (SLI) sadece iki kartla sınırlandıran Nvidia, buna sebep olarak ikiden fazla ekran kartı kullanımının çok verimsiz ve sorunlu olduğunu göstermişti.

Şimdi AMD de aynı yoldan gitmeye karar vermiş gibi görünüyor. Kısa süre önce CrossFire markasını kullanımdan kaldırmaya karar veren şirket, çoklu GPU kullanımı için mGPU tanımını devreye sokmuştu. Bu değişiklikteki en büyük sebep olarak da DX 11 ve DX 12 arasındaki uygulama farklılıkları sebep gösterilmişti.

Yeni sürücülerle birlikte mGPU tanımını hayata geçiren AMD, bundan sonra oyunlardaki çoklu ekran kartı desteğini sadece iki kartla sınırlandıracak. Yeni nesil Radeon RX Vega kartlar için geçerli olan bu sınırlama, sadece oyunları ilgilendiriyor. Yapay zeka ya da mühendislik hesapları gibi uygulamalarda yine ikiden fazla Radeon RX Vega kartı birlikte çalıştırmak için gereken destek sağlanacak.