Anasayfa Haber Blizzard, Araç Kullanılabilen Bir FPS Yapıyor

Blizzard, Araç Kullanılabilen Bir FPS Yapıyor

Blizzard’ın yeni iş ilanı, duyurusu yapılmayan bir FPS oyununa işaret ediyor.

Diablo, Starcraft ve Warcraft serilerinin yanına 2016’da Overwatch’ı dahil eden Blizzard, aynı anda birden fazla proje üzerine çalışmaya devam ediyor. Blizzcon 2017’de her bir oyunu için çok sayıda yenilik getireceğini duyuran şirket, bazı adımlarında sıkıntılar yaşasa da bunları yavaş yavaş hayata geçiriyor. Blizzard’ın yayınladığı bir iş ilanı ise Blizzcon duyurularının dışında da bir oyun geliştirdiğini gösteriyor.

Yayınlanan iş ilanında henüz duyurulmamış bir FPS oyunu için araçları ve dinamiklerini hazırlayacak, tecrübeli bir mühendise ihtiyaç duyulduğu yazıyor. Başka oyunlarında hazırladığı araç fizikleri, animasyonları ve kameralarıyla kendini göstermiş olan mühendislerin “ideal aday” olacağı da ilana eklenmiş.

FPS dendiğinde akla ilk olarak Blizzard’ın ilk FPS’si Overwatch geliyor. Şirket, bu hamlesiyle Overwatch’a kullanılabilir araçlar getirmeye hazırlanıyor olabilir. Diğer taraftan araç kullanımı için Starcraft da mantıklı bir başlık olabilir. Hatırlarsanız yıllar önce geliştirilen ve sonrasında iptal edilen bir Starcraft Ghost oyunu vardı. Blizzard bu projeyi tekrar hayata geçirmek isteyebilir. Zira Starcraft 2 serisi de Legacy of the Void’in piyasaya çıkmasıyla son buldu.

Hangi oyun olursa olsun bu işe alımın sonucunu kısa vadede görmemiz pek mümkün olmayacaktır. Blizzard, oyunların geliştirme sürecini aşırı uzatmasıyla ünlü bir şirket. Diablo 3, 2001 yılında geliştirilmeye başlanmış, 2008’de duyurusu yapılmış ve nihayet 2012’de piyasaya çıkmıştı. Fakat bu durum, Overwatch’a gelecek bir ek paket için farklı olabilir, 1 – 2 sene içerisinde araç kullanılabilen bir Overwatch ek paketi çıkabilir.