Anasayfa Video Samsung Kablosuz Şarj Standı İncelemesi: EP-PG950

Samsung Kablosuz Şarj Standı İncelemesi: EP-PG950

Hızlı şarj ile dikkat çeken, yeni Samsung kablosuz şarj standı EP-PG950 modelini inceliyoruz. Yeni modelde eski kablosuz şarj cihazına göre neler değişmiş bakalım…

Bu videomuzda Samsung’un hızlı kablosuz şarj teknolojili standını inceliyor ve eski versiyon ile arasındaki farklara bakıyoruz.

Samsung’un iddiasına göre bu hızlı kablosuz şarj cihazını kullanarak 10 dakikalık şarj işlemiyle 120 dk telefon görüşmesi, 60 dk video izleme, 50 dk mesajlaşma süresi elde edebiliyoruz. Samsung burada hangi cihazla bu sürelerin sunulduğunu belirtmemiş.

Biz kullanıp değerlendireceğiz. Ancak süre detayları bir yana, kablosuz şarj standı, akıllı telefonu olan herkesin artık ritueli halini alan şarj işlemini, daha kolay hale getirmeyi amaçlıyor. Bakalım başarıyor mu?

Tasarım: Estetik

Solda gördüğünüz eski nesil Samsung şarj standını uzun süre kullanan biri olarak yeni nesilde yapılan iyileştirmeleri fark etmem kolay oldu.

Öncelikle ürünün görünümünde büyük bir değişikliğe gidilmiş. Hem yükseklik, hem çap hem ağırlık bakımından yeni şarj standı çok daha büyük.

Eski versiyonda telefonla temas eden yüzey bu kauçuk halka iken güncel versiyonda yüzey suni deri ile değiştirilmiş ve ortasında bronz renkte Fast Charge yazılmış. Tasarım olarak çok daha kaliteli görünüyor.

Deri, standa yepyeni bir görünüm ve his kazandırmış. Öyle ki biraz oyuncak gibi duran önceki jenerasyona göre masanızda gururla sergileyebileceğiniz bir hal almış diyebiliriz.

Ayrıca şarj göstergesi eski versiyonda cihazın saydam çerçevesindeyken, yeni versiyonda yerini ortalanmış küçük bir LED’e bırakmış.

Her iki versiyonda da mavi şarjın devam ettiğini, yeşil tamamlandığını, turkuaz renk de cihaza düşük amperli bir şarj adaptörünün bağlandığını ve yükseğe geçildiğinde şarjın hızlanabileceğini gösteriyor.

Arka tarafta gördüğümüz delikler ise içerideki fanın hava alması için. Evet, Samsung ısınma durumlarına karşı önlemini almış.

Bağlantı arayüzü

Şarj adaptörüyle bağlantı USB-C arayüzüyle sağlanıyor. Galaxy S6 ve S7 telefonlarınız varsa micro usb şarj adaptörlerini kutudan çıkan dönüştürücü ile kullanabiliyorsunuz.

Samsung Galaxy S8 serisinden itibaren güncel telefonlarında ve aksesuarlarında USB-C arayüz standardına geçtiği için sonrasında çıkan ekipmanların da bu değişikliği devam ettirmesi bekleniyor.

İşlevsellik: Şarj Cihazı ve Süresi

Cihaz hem yatay konumda durup şarj pedi olarak, hem de dikey konuma getirilip şarj standı modunda kullanılabiliyor. Çapta artışa gidilerek eski nesilde görülen temassızlık problemi ortadan kaldırılmış. Eskiden telefonu şarj yüzeyine bıraktığınızda bazen şarja başlamazdı. Bu durumda elle minik düzeltmeler yapıp telefonu tam ortalamanız gerekirdi, bunun artık aşılmış olması sevindirici.

Samsung USB-C portuna orijinal hızlı şarj adaptörü takmanızı öneriyor. Ancak isterseniz daha eski micro USB uçlu şarj aletleriyle de kullanabiliyorsunuz. Samsung bunun için kutuya USB-C’den micro USB’ye dönüştücü adaptör eklemiş. Ayrıca ürün opsiyonel olarak hızlı şarj adaptörlü ve adaptörsüz geldiği için satın alırken dikkat edilmesi gerekiyor. Yani internet alışverişinde de mağazada da yanında şarj cihazı var mı bakıp, fiyatı buna göre değerlendirmeniz gerekiyor.

Cihazın elimizdeki 3500mAh bataryaya sahip Galaxy S8+’ı 0’dan %100’e şarj etmesi 2 saat 35 dakika sürdü. Galaxy S6 Edge+, S7, S7 Edge, Note 5, S8 ve S8+ yanında Note 8 gibi telefonlarla “hızlı kablosuz şarj” yapabiliyorsunuz. Diğer modellerde normal kablosuz şarj oluyor. WPC/Qi standardı kullanan kablosuz şarj destekli telefonunuzun uyumluluğunu kontrol etmenizde fayda var.

Telefonunuzu kılıftayken de kablosuz şarj etmeniz mümkün ancak bunun verimliliğinin daha çok kılıfa bağlı olduğunu belirtelim.Kalın diyebileceğimiz bir kılıf olan Spigen Armor ile telefonumuzu şarj edebildik ancak şarj süresi 3 saat 15 dakikaya uzadı.

Editör’ün Ek Yorumları

Piyasada eski nesil çok cihaz var, EP-PG950 kodu da genellikle mağazalarda daha uzun kodlar halinde bazen yer alıyor, bazen yer almıyor. Samsung bu ürüne telefonlarındaki S7, S8, S9 isimlendirmesi gibi daha basit ve ayırt edici bir kod isim vermeli.

Ayrıca şarj cihazı uyumluluğu da ya genişletilmeli, ya da şarj cihazlarında da basit ve uyumlu ve belirleyici isimlendirmeler tercih edilmeli. Biz bu videoda EP-TA20EBECGWW kodlu Samsung hızlı şarj cihazını, kablosuz şarj standına bağladık ve testleri böyle gerçekleştirdik. Kullanıcı alışveriş yaparken hangi cihazı, hangi cihazla kullanması gerektiğini daha iyi anlayabilmeli.

Alırken düşünülecek bir diğer nokta da fiyatın Samsung Dex’e yakın olması. Mağazadan mağazaya değişen bir durum olduğu için fiyatı bir yana bırakalım. Dex, kablosuz şarj sunmasa da yine masa üzerinde yer tutuyor ve S8, S8+ ve Note 8 kullanıcıları için telefonu oturttuğunuzda şarj standı olarak da kullanılıyor. Burada Dex incelememize de bakıp kullanacağınız durumları bir değerlendirmenizi tavsiye ediyoruz: Samsung Dex İncelemesi…

Bu eleştirilere karşın yeni nesil kablosuz şarj aracını beğendik. Özetle Samsung’un yeni kablosuz hızlı şarj ürünü kullanışlılığı ve kaliteyi arttırmış durumda. Fiyatı daha yüksek olmasına karşın gün içerisinde çalışma masanızda kullanırken sizi devamlı kablo takma ihtiyacından kurtarıyor. Özellikle ofisler için kullanışlı bulduk.

Samsung Galaxy Note 8 İncelemesi