Anasayfa Haber World of WarCraft: Battle For Azeroth DX12 Desteğiyle Gelecek

World of WarCraft: Battle For Azeroth DX12 Desteğiyle Gelecek

Blizzard’ın MMO’su, yeni ek paketiyle birlikte DirectX 12 desteğine kavuşacak.

2004’te piyasaya çıkan ve aylık ücretli olmasına rağmen milyonlarca oyuncunun oynadığı World of Warcraft, bu yıl içinde Battle for Azeroth adındaki 7. ek paketini alacak. Battle for Azeroth’un alfa sürümü, az sayıdaki oyuncu tarafından test ediliyor.

Her WoW ek paketinde olduğu gibi oyunun meraklıları, alfa sürüm dosyaları içindeki tüm bilgileri kitleyle paylaşıyor. Yeni eşyalar, ırklar, yaratıklar, büyüler ve çok daha fazlası, oyunun dosyaları kurcalanarak bulunabiliyor. Battle for Azeroth’un dosyalarında karşılaşılan en ilginç detaylardan biri ise DirectX 12 desteği oldu.

2004’te DirectX 9 ile piyasaya sürülen WoW, birkaç sene sonra DirectX 11 desteğine kavuşmuştu. Dosyalardan anlaşılan o ki DirectX 12 desteği de yeni ek paketle birlikte gelecek. DX12, WoW için büyük fayda sağlayabilir. Zira oyunun akıcılığı işlemci gücüne fazlasıyla bağlı. Hatta biraz “problemli seviyede” bağlı olduğunu bile söylemek mümkün. Çünkü i5-6600KGTX 1080 ikilisine sahip sistemlerde bile akıcılık 45 fps’nin altına düşülebiliyor.

2004 yapımı oyun, zaman içinde elbette ki grafiklerini yenileyecek güncellemeler aldı. Fakat asla GTX 1080’i, 45 fps verecek kadar zorlayacak bir seviyeye ulaşmadı. Bol miktarda oyuncunun aynı anda bulunduğu ortamlarda yaşanan performans düşüşü, tamamen işlemci kaynaklı. DirectX 12 ise işlemci yükünü önemli ölçüde azaltan bir API. Dolayısıyla World of WarCraft’ta, ek paketle birlikte ciddi bir performans artışı yaşanabilir.

Ek paketin önümüzdeki sonbahar aylarında piyasaya çıkması bekleniyor. Horde ve Alliance’ı karşı karşıya getiren Battle for Azeroth’un fragmanını aşağıda bulabilirsiniz.