Anasayfa Haber WoW: Classic İçin Yeni Karakter Modelleri Kullanılabilir

WoW: Classic İçin Yeni Karakter Modelleri Kullanılabilir

Blizzard Başkan Yardımcısı J. Allen Brack, WoW: Classic hakkında açıklamalarda bulundu.

Blizzard, geçtiğimiz Kasım ayında gerçekleştirdiği Blizzcon etkinliğinde World of WarCraft: Classic’in duyurusunu yapmıştı. Çok sayıda oyuncunun orijinal (2004’te piyasaya çıkan) WoW’u oynamak için korsan sunucuları tercih etmesi, Blizzard’ın Classic sürümü duyurmasıyla sonuçlanmıştı. WoW: Classic şu anda yapım aşamasında bulunuyor.

Chris Metzen’in ayrılmasıyla World of WarCraft’ın başına geçen J. Allen Brack, bir röportajında Classic sürümüyle ilgili bazı bilgiler verdi. Brack’e yöneltilen bir soruda güncel WoW oyuncularının, vanilya WoW’un en iyi tecrübeyi sağladığını fark etmeleriyle ortaya çıkabilecek tehlikelerden bahsedilmesi istendi.

Brack ise vanilya WoW’un aslında en iyi tecrübeyi sunmadığını, insanların nostalji sebebiyle bu oyunu oynamayı istediklerini söyledi. Oyuncuların vanilya WoW’un sadece güzel yanlarını hatırladığını söyleyen Brack, bu “geçmişi toz pembe görme” konusunda biraz şikayetçi.

Oyunculara göre Brack haksız

WoW oyuncuları ise Brack’in bu sözlerine tepkili. Şüphesiz WoW ilk döneminde çok daha basit bir oyundu. Oyuncular, Dungeon grubu bulmak ve görev konumunu keşfetmek gibi basit konularda bile uğraşmak zorunda kalıyorlardı. Güncel WoW ise tüm bu problemlere çözüm getiren çok sayıda otomatik sistemle donatılmış.

Diğer taraftan güncel WoW’un (Legion), oyuncuyu çok daha fazla farm yapmaya yönlendirdiği de bir gerçek. Ayrıca oyuncular eskiden karakterlerine çok daha fazla bağlandıklarını, şimdi ise bu kadar bağlı hissetmediklerini de söylüyorlar. Dolayısıyla Brack’in “toz pembe görme” açıklaması oyuncuları rahatsız etmiş.

Brack’e yöneltilen bir diğer soru da Classic sürümde hangi modellerin kullanılacağı oldu. World of WarCraft’ın eskiyen karakter modellemeleri, Warlords of Draenor ile güncellenmişti. Brack, bu konuda henüz karar vermediklerini ve oyuncu kitlesine danışmayı düşündüklerini söyledi. Ne kadar oyuncunun Classic sürüme geçiş yapacağını ve ne kadarının eski, hantal ama eğlenceli oyun sistemini beğeneceğini zaman gösterecek.