Anasayfa Haber WarCraft 3 1.29 PTR Güncellemesi Yayınlandı

WarCraft 3 1.29 PTR Güncellemesi Yayınlandı

Güncelleme oyunu modernleştiren çok sayıda yenilik getiriyor.

Blizzard’ın profesyonel oyuncuları Amerika’ya davet etmesi sebebiyle bir süredir ortada WarCraft 3 Remastered veya WarCraft 4’ün duyurulacağı söylentileri dolaşıyordu. Aradan birkaç gün geçmesiyle beraber, konuyla ilgili bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Blizzard, WarCraft 3’e dev bir güncelleme getirecek. Beraberinde eski profesyonel oyuncuların yer alacağı bir turnuva düzenlenecek.

16 yıllık oyuna yeni güncelleme

1.29 güncellemesinin beta sürümü, PTR sunucularında yayınlandı. Meraklılar, bu linki takip ederek PTR sürümünü indirebilirler. 1.29 güncellemesi, eskiyen oyunun pek çok önemli problemine çözüm getiriyor. Bunlardan en önemlisi, 16:9 ekran oranı desteği.

Oyun, bu zamana kadar 16:9 formatındaki çözünürlükleri destekliyor olsa da, bunu 4:3 formatındaki 3D görüntüleri ekrana yayarak yapıyordu. PTR güncellemesiyle birlikte oyuncular, 1920×1080 ve 2560×1440 gibi 16:9 çözünürlüklerinde, doğal bir görüntüyle oynayabilecekler.

Oyuna gelen bir diğer önemli yenilik ise 24 oyuncu desteği. Bundan böyle tek bir multiplayer oyuna, 24 oyuncunun girmesi mümkün olacak. Eskiden 12 kişilik haritalar oynandığında, oyuna izleyici girmesi mümkün olmuyordu. Bu yenilikle birlikte 12 oyuncunun yanı sıra 12 izleyici oyuna dahil olabilecek.

Kahramanların ve birimlerin manaları daha kolay takip edilecek

Güncellemenin son büyük yeniliği ise mana barları. 1.29 öncesi WarCraft 3’te oyuncular yalnızca kahramanların ve birimlerin can barlarını görebiliyordu. Artık can barının altında manası olan karakterlerin mana miktarları da görülebilecek. Bu değişiklik, oynanışta büyük fayda sağlayacak.

Tüm bu değişikliklerin yanı sıra oyun içi dengeler de ayarlanıyor. Az tercih edilen pek çok kahraman güçlendirilirken, her oyunda görmeye alıştığımız kahramanların pek çoğu nerflendi. Ayrıca kahramanların yeteneklerinde de benzer değişiklikler yapıldı; hiç tercih edilmeyen yetenekler güçlendirildi. 1.29’da yapılan denge değişikliklerinin tamamına bu linki tıklayarak erişebilirsiniz.

12 profesyonel oyuncunun dahil olduğu offline turnuva

Blizzard, 27 – 28 Şubat tarihlerinde WarCraft 3 Invitational turnuvasını gerçekleştirecek. Turnuvada aşağıdaki WarCraft 3 profesyonelleri oynayacak:

  • Avrupa takımı: Happy, Foggy, HawK, EfFeCt
  • Kore takımı: Lyn, ReMinD, FoCuS, LawLiet
  • Efsaneler: Grubby, MaDFroG, Insomnia, Tak3r

Turnuvaya Sky, Lucifer, Moon ve TH000 gibi isimlerin neden katılmadığı ise bilinmiyor.

Maçlar, Türkiye saatiyle akşam 21:00’da başlayacak. Back2Warcraft kanalı, maçları Twitch üzerinden canlı yayınlayacak. Etkinlikte profesyonel maçlar olacağı gibi, 3v3v3v3 gibi eğlence amaçlı oyunlar da yapılacak.

Blizzard’ın 16 yıllık oyunu için hazırladığı etkinlikte, WarCraft 3 Remastered’ın duyurusunun yapılacağı tahmin ediliyor. Büyük de olsa sadece bir güncelleme için bu kadar çalışma yapılması pek mantıklı görünmüyor.