Anasayfa Haber Crytek Yönetiminde Değişiklik Yapılıyor

Crytek Yönetiminde Değişiklik Yapılıyor

Cevat Yerli şirketteki CEO konumundan ayrılıyor, hissedar olarak devam etmeyi planlıyor.

Piyasaya çıkardığı ilk oyunları Far Cry ile döneminin en ağır topları Doom 3 ve Half-Life 2 ile rekabet etmeyi başaran Crytek, sonrasında Crysis serisini geliştirmeye başlamıştı. 2007’de piyasaya sürülen ilk Crysis, döneminin çok ötesindeki teknolojileri sebebiyle neredeyse hiçbir bilgisayar tarafından akıcı bir şekilde çalıştırılamıyordu.

Günümüzde hala Crysis ile ilgili donanım esprileri yapılıyor. Espri konusu olması çok da şaşırtıcı değil, 2007 yapımı oyunu maksimum ayarlarında oynamak için hala oldukça yüksek bir donanıma sahip olmak gerekiyor.

Ardından gelen ek paketler, Crysis 2, Crysis 3 ve Ryse: Son of Rome oyunları orijinal Crysis kadar iz bırakamadı. Geçtiğimiz yıllarda finansal sorunlarla boğuşan şirket, bazı ofislerini kapatmak durumunda kalmıştı. Tüm bu süreçte şirketin CEO pozisyonunda Cevat Yerli bulunuyordu.

Cevat Yerli yaptığı duyuruda CEO pozisyonunu bıraktığını duyurdu. Yönetimi son iki yıldır kardeşleri Avni ve Faruk’a devretmekte olduğunu söyleyen Cevat Yerli, stratejik hissedar olarak yoluna devam edeceğini ekledi.

Crytek’in en yeni oyunu Hunt: Showdown şimdiden 100.000 adet satmayı başardı. Diğer taraftan 2018’in ilk başarılı oyunlarından Kingdom Come: Deliverance da Crytek’in grafik motoru CryEngine’i kullanıyor. Şirket, gelecekte CryEngine üzerine çalışmalarını sürdürecek.