Anasayfa Haber Nvidia, GeForce Partner Programını Bitirdi

Nvidia, GeForce Partner Programını Bitirdi

Nvidia, donanım üreticileriyle ortaklaşa yürüttüğü GPP çalışmasını bitirdiğini açıkladı.

Nvidia, donanım üreticileriyle gerçekleştirdiği GeForce Partner Program’ını (GPP) bitirdi. Son dönemde tekele yol açacağı endişesiyle geniş bir kitle tarafından eleştirilen Nvidia, artan eleştiriler karşısında programı sonlandırmaya karar verdi.

Şirket yaptığı açıklamada GPP’nin asıl amacının, oyuncuların satın aldıkları ürünleri daha iyi tanımaları olduğunu söyledi. Partnerlerine pazarlama tarafında destek olan Nvidia, ürünlerin net bir şekilde hangi GPU’yu içerdiğini “tüm şeffaflığıyla göstermelerini” talep ediyordu. Ayrıca partnerlerin yeni Nvidia teknolojilerine daha erken erişmelerini sağlıyordu.

Bu bilgiyi paylaşan Nvidia, GPP programına dahil olan üreticiler hakkında bilgi vermemeyi tercih etti. Bu durum da GPP’ye dahil olan şirketlere daha fazla imtiyaz sağlandığı ve sonucunda tekele yol açacağı söylentilerine sebep oldu. Şirket yaptığı açıklamada yanlış bilgilerle savaşmak yerine, güven konusunda sorunlar yaşanan GPP’yi komple bitirme kararı aldığını söyledi.

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version