Anasayfa Haber Overwatch İçin Platformlar Arası Multiplayer Desteği Gelebilir

Overwatch İçin Platformlar Arası Multiplayer Desteği Gelebilir

Oyunun direktörü Jeff Kaplan, platformlar arası multiplayer özelliğine sıcak baktıklarını belirtti.

Hızlı bir FPS oyunu olan Overwatch, 2016’nın yaz aylarında platformlar arası multiplayer desteğini düşünmediklerini belirten bir tweet yayınlamıştı. Kontrol cihazları farkından dolayı denge problemleri yaşanacağını belirten Blizzard, yalnızca konsollar arası multiplayer desteğine izin verilebileceğini söylemişti.

Jeff Kaplan bir dergide yayınlanan röportajında bu fikrin değiştiğine işaret etti. Fortnite ve PUBG’nin platformlar arası multiplayer desteğinin başarılı olduğunu belirten Kaplan, bu özelliğin herkes için faydalı olduğunu söyledi. Diğer taraftan bunu uygulayabilecekleri bir fırsatın olmasını umduğunu ekledi.

Konsollar ve PC arasında multiplayer oyunların oynanması teknik açıdan mümkün olsa da, FPS oyunlarında oyuncu seviyesi konusunda problem yaratabiliyor. Özellikle Overwatch gibi aşırı hızlı bir FPS oyununda konsol oyuncularının PC oyuncuları karşısında sıkıntı yaşayacağı aşikar.

Fortnite ise bu durumu, platformlar arası multiplayer desteğini opsiyonel yaparak çözmüş. PC oyuncularıyla eşleşmek istemeyen konsol kullanıcıları, bu özelliği kapatarak yalnızca konsol oyuncularına karşı oynayabiliyor. Eğer platformlar arası multiplayer desteği kararı alınırsa, Blizzard’ın da benzer bir seçeneği sunması muhtemel.