Anasayfa Haber Hearthstone’un Yeni Ek Paketi Duyuruldu

Hearthstone’un Yeni Ek Paketi Duyuruldu

The Boomsday Project adlı ek pakette yeni bir mekanik bulunuyor.

Hearthstone’un Year of the Raven yılı için 2. ek paketi duyuruldu. The Boomsday Project, WarCraft dünyasının en ilginç mekanlarından biri olan Netherstorm’u konu alıyor. Ek paketin kart temasının ise Goblins Vs Gnomes ile benzer olacağı görülüyor. GvG’nin en başarılı Legendary kartlarından biri olan Dr. Boom da The Boomsday Project ile geri dönüyor.

The Boomsday Project’in getirdiği yeni kart mekaniği ise Magnetic. Magnetic kartlar, eğer yerde bir Mech minyonu varsa canını, atağını ve Deathrattle özelliğini bu Mech’e ekliyor. Böylece yerdeki Mech, çok daha güçlü bir hale gelebiliyor. Magnetic kartlar, minyon olarak da yere atılabiliyor.

Duyuru videosunda gösterilen ilk Magnetic minyon ise ürkütücü. 3 mana, 2/2 vücudun yanı sıra şöyle bir Deathrattle özelliği bulunuyor: “Rastgele bir düşman minyonunu yok et”. Spider Bomb isimli kartın Hunter sınıfına oyun başında büyük fayda sağlayacağını düşünüyoruz.

Legendary büyüler geliyor

Yeni ek pakette her iki tarafı etkileyen büyü kartları da bulunacak. Örneğin Druid, 1 mana karşılığında her iki oyuncuya da 2 mana kristali sağlayabilecek.

Oyuna ayrıca Legendary büyüler de ekleniyor. Druid’e eklenen 5 manalık Legendary büyü, destenin geri kalan tüm kartlarını çekmeye yarıyor. Eğer Druid’e Deck of Wonders benzeri bir kart eklenirse, Legendary büyüsü ciddi işe yarayabilir. Fakat şu haliyle Ultimate Infestation’ın yerini alamayacak gibi görünüyor.

Tanıtılan bir diğer mekanik ise Omega kartları. Omega ön adına sahip olan kartlar, kahramanımızın 10 manası varken oynandığında ekstra özellik kazanıyorlar. Bu mekaniğe sahip ilk kart olan Omega Defender, 4 mana 2/6 ve Taunt özelliklerine sahip. Eğer 10 manadayken oynanırsa, +10 atak gücü kazanıyor. Böylece 12/6’lık bir minyon oynamış oluyoruz. 4 mana karşılığında 12/6 Taunt minyonu. The Boomsday Project ile işler iyice karışacak gibi görünüyor.

Yeni ek paket 7 Ağustos’ta piyasaya çıkacak. Blizzard ise her ek pakette olduğu gibi kartların tanıtımını yavaş yavaş gerçekleştirecek.