Anasayfa Haber Middle Earth: Shadow Of War’daki Oyun İçi Satın Alımlar Kaldırıldı

Middle Earth: Shadow Of War’daki Oyun İçi Satın Alımlar Kaldırıldı

Shadow of War oyuncuları artık marketten Orc satın almaya gerek duymayacak.

Oyun geliştirme maliyetleri gün geçtikçe artarken, geliştiriciler de bu maliyetleri karşılamak ve daha fazla kâr elde etmek için çeşitli yollar arıyorlar. Oyun içi satın alımlar, DLC’ler ve Lootbox’lar gibi sistemler, kârın artırılması için kullanılıyor. Fakat bazı geliştiriciler işin dozunu kaçırıp, oyunu bu sistemleri kullanmaya zorlayacak şekilde tasarlıyorlar.

Bunun en büyük örneklerinden biri, geçtiğimiz yılın sonlarında piyasaya çıkan Star Wars: Battlefront 2 idi. Para harcayan oyuncuların ciddi avantaj elde ettiği oyunda, zamanla sistemi değiştirmek zorunda kalınmıştı. Şimdi de benzer bir durum Shadow of War’da yaşanıyor.

Oyun içi mağazadan satın alınan Orc’lar, oyunda avantaj sağladığı gibi aynı zamanda Nemesis sistemini de baltalıyordu. Oyunculardan büyük tepki toplayan Monolith, marketten Orc satın alımlarını önce geçici, sonra da kalıcı şekilde durdurdu.

Oyun geliştiricilerin Pay to Win sistemlerini hala kullanıyor olması ise bir hayli şaşırtıcı. Oyun kaliteli, eğlenceli ve dengeli olduğu sürece, oyuncuların para ödemekten mutluluk duyduğu pek çok oyunda kanıtlandı.

Örneğin Fortnite tamamen ücretsiz bir oyun ve mağazasında yalnızca kozmetik içerikler satılıyor. Yani hiçbir oyuncunun mağazadan bir şey satın almasına gerek yok. Buna rağmen Epic, geçtiğimiz 2 ayda 600 milyon doların üzerinde gelir elde etmeyi başardı.