Anasayfa Haber Denuvo, Korumasını Kıran Hackera Yasal Savaş Açtı

Denuvo, Korumasını Kıran Hackera Yasal Savaş Açtı

Denuvo kopya korumasını aşan REVOLT grubunun lideri Voksi, Irdeto firmasının talebi üzerine Bulgaristan’da göz altına alındı.

Denuvo Kopya Koruması Kırıldı haberini yaptığımız zaman Steam’de yer alan açık sayesinde Denuvo korumasını aşan REVOLT hacker grubunun yöneticisi Voksi’den bahsetmiştik. Voksi’nin yöntemiyle birçok Denuvo korumalı oyun kırıldı ve milyonlarca kişi bu kırılmış oyunları oynadı.

Geçen iki sene içinde Denuvo ile hackerlar arasındaki mücadele devam etti. Denuvo da hackerlar da yeni yöntemler geliştirdi. Ancak Denuvo’nun tüm çabalarına rağmen hackerlar oyunları kırmaya devam etti. Denuvo, Tekken 7 Performansını Düşürüyor haberinde de Denuvo korumasının oyunların performansını düşürdüğüne yönelik tartışmalardan bahsettik. Hackerlar tarafından bu kadar çabuk kırılabilen bir koruma yüzünden oyuncular da performans kaybı yaşamak istemiyor.

Denuvo cephesinden de yeni bir hamle geldi. Denuvo’nun ana şirketi Irdeto, hackerlara karşı yasal savaş başlattı. Şirket yaptığı basın açıklamasında bilgisayar korsanlarının oyun endüstrisi için tehdit oluşturduğu belirtti. Açıklamada Irdeto şirketinin oyun yayıncılarının içeriklerinin güvenliğini sağlamaya odaklandığı ve hackerların diğer oyuncuları zarara uğrattığı da belirtildi.

Irdeto, Bulgar polisinin yaptığı soruşturma ve tutuklamaya da atıfta bulunarak teknoloji sağlayıcıları ile yasa koruyucuları arasındaki sıkı iş birliğinin önemini vurguladı. Korsanlığın ciddi bir suç olduğu ve üzerine gidilmesi gerektiğini vurgulayan şirket, Bulgar Siber Güvenlik Ekibi’nin 21 yaşındaki hackerın siber suçlarla ilişkisi olduğu için tutuklandığını, bilgisayar ekipmanlarına el konulduğu ve soruşturmanın devam ettiğini belirten açıklamasına da yer verdi.

Voksi ise Reddit’te yaptığı açıklamada tutuklanmadığını ancak gönüllü olarak ifade vermek için polis merkezine götürüldüğünü belirtti. Irdeto ile iki sefer iletişim kurmaya çalışan Voksi, kendisine yapabilecekleri bir şeyin olmadığının ve soruşturmanın savcı tarafından yürütüleceğinin söylendiğini belirtti.

Voksi’nin ne ceza alacağı henüz bilinmiyor. Soruşturmanın detaylarını bilmediğini belirten Voksi, Reddit açıklamasında yasal yardım çağrısında da bulundu. Savcılık Voksi’nin ekipmanlarına el koymuş durumda ve soruşturmayı sürdürüyor. Ekipmanlara el konulduğu için REVOLT sitesi de kapandı.

Irdeto şirketi hackerlarla mücadele etmek için dava yolunu seçmeye devam edebilir. Şirket, Denuvo yazılımını güncelleyip önlem almaya çalışsa da oyunların kırılmasını engelleyemiyor.