Anasayfa Haber Activision, Bulut Oyun Servislerinden Umutlu

Activision, Bulut Oyun Servislerinden Umutlu

Activision, bulut oyun servislerinin sektöre yenilik getireceğini düşünüyor.

Activision Blizzard, geçtiğimiz hafta 2018’in 2. çeyreğindeki mali durumunu açıkladı. 1,641 milyar dolar gelir açıklayan Activision Blizzard, bu gelirlerin 1 milyar dolarlık bölümünü Call of Duty’ye borçlu olduklarını belirtti. Oyunların kendisi haricindeki diğer ücretler (DLC, abonelik, lootbox, kostüm vs.) ise toplam gelirin 1,17 milyar dolarlık kısmını oluşturdu.

Mali durumun duyurusu esnasında bir Activision yetkilisi bulut oyun servislerinin geleceği hakkında bazı yorumlar yaptı. Activision, uzun vadede bulut oyun akışı hizmetlerinin sektöre büyük fayda sağlayacağını düşünüyor.

Konsolu bulunmayan oyunculara erişmelerini sağlayacak olan bulut oyun hizmetleri, bu sayede oyuncu sayısının ve şirketlerin gelirlerinin artmasını sağlayacak. Hali hazırda bilgisayarı olan oyuncular için ise içerik dağıtımı konusunda avantaj sağlayacaklar. Oyuna eklenecek içerikler, anında oyuna dahil edilmiş olacak.

Activision, bu servislerin yaygınlaşması için önümüzde hala uzun bir süre bulunduğunu söylüyor. Oyuncular açısından milisaniyelerin bile çok değerli olduğunu ve güncel internet bağlantı teknolojilerinin henüz bu kadar kusursuz olmadığı vurgulandı.