Anasayfa Haber Sony Xperia XZ3 Telefonun Özellikleri Sızdırıldı

Sony Xperia XZ3 Telefonun Özellikleri Sızdırıldı

Sony, artık çok moda olan dar çerçeveye XZ3 modelinde de yer vermeyecek gibi görünüyor.

Akıllı telefon alanında sıkıntılı günler yaşayan Sony’nin Ağustos sonunda yeni amiral gemisi XZ3’ü duyuracağı biliniyordu. IFA 2018 etkinliğinde yapılması planlanan duyurudan hemen önce cihazın tüm özellikleri sızdırıldı.

Xperia XZ3’te Japon menşeli JDI’ın Panasonic’le birlikte geliştirdiği 6 inçlik P-OLED ekran kullanılacak. 18:9 oranındaki bu ekran, 2.880×1.440 piksel çözünürlük sağlayacak. Ekranda çentik bulunmuyor, çünkü çerçeve telefonun üst ve alt kısmında varlığını ciddi bir şekilde gösteriyor. Sony’nin bu alanlara 2 güçlü hoparlör yerleştirdiği söyleniyor.

Snapdragon 845’in kullanıldığı telefonda 4 GB RAM ve 64 GB UFS 2.1 depolama birimi yer alıyor. Telefonun 6 GB bellekli bir seçeneğinin bulunup bulunmayacağı henüz bilinmiyor.

Sony, geçtiğimiz ay duyurduğu 48 megapiksellik kamera sensörünü XZ3’e yetiştirememiş olacak ki, 19 megapiksellik bir kameraya yer vermiş. 19 megapiksellik tek kameranın altında, telefonun neredeyse tam ortasında bir de parmak izi okuyucu yer alıyor.

3.300 mAh bataryaya sahip olan cihaz, USB Type-C bağlantı portunu kullanıyor. Quick Charge veya Qi kablosuz şarj özelliklerinin desteklenip desteklenmediği henüz bilinmiyor.

Xperia XZ3’ün kutudan Android 9.0 Pie yüklü olarak çıkacağı söyleniyor. Eğer bu bilgi doğruysa, gerçek anlamda özel bir arayüzle birlikte Pie sürümünü kullanan ilk Android akıllı telefon olacak demektir.