Anasayfa Haber Microsoft, Obsidian Entertainment’ı Satın Alabilir

Microsoft, Obsidian Entertainment’ı Satın Alabilir

Microsoft yakında yeni bir oyun stüdyosunu daha bünyesine katabilir.

Son dönemde çok sayıda oyun yapım şirketin satın alarak oyun alanında yeni yatırımlar yapmaya kararlı olduğunu gösteren Microsoft’un alımlarının devam edeceği söyleniyor. Ortaya atılan iddiaya göre şirket, Obsidian Entertainment’ı satın almak üzere.

Kaliforniya merkezli Obsidian Entertainment, 2003 yılında kuruldu. Neredeyse oyunlarının tamamı RPG türünde olan Obsidian, Star Wars Knights of the Old Republic 2: The Sith Lords, Neverwinter Nights 2, Fallout: New Vegas, South Park: The Stick Of Truth, Pillars of Eternity ve Tyranny gibi oyunları geliştirdi.

Zaman zaman finansal sıkıntılar yaşayan şirket, Pillars of Eternety’yi geliştirmek için Kickstarter projesi başlatmayı tercih etmişti. Obsidian’ın geliştirdiği oyunlar bir hayli kaliteli yapımlar olsa da, tamamen sorunsuz olmadıkları da biliniyor. Microsoft’un kalite kontrol birimi, bu noktada stüdyoya avantaj sağlayabilir.

Yaklaşık bir yıl önce Obsidian CEO’su Feargus Urquhart, Microsoft’un bağımsız stüdyolarla işbirliği yapmak için çalıştığını söylemişti. Sonrasında Microsoft kendi oyun yapım şirketi The Initiative’i kurarak 4 tane şirketi satın almıştı. Obsidian listeye eklenen beşinci isim olacak gibi görünüyor.