Anasayfa Haber Windows 10 Ekim Güncellemesinde Yeni Bir Hata Bulundu

Windows 10 Ekim Güncellemesinde Yeni Bir Hata Bulundu

Kullanıcı verilerini silen Windows 10 Ekim güncellemesi, şimdi de verileri farklı şekilde yok ediyor.

Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan Windows 10 Ekim güncellemesi, işletim sistemine pek çok yeni özellik getirirken, bir hata sebebiyle kullanıcı verilerini de silmişti. Belgelerim ve İndirilenler gibi klasörlerdeki verilerin durup dururken yok olması, çok sayıda kullanıcıyı kızdırmıştı.

Windows 10 Ekim güncellemesinde şimdi de verilere müdahale eden yeni bir hata ortaya çıktı. Bu seferki hata, dosyaların üst üste yazılmasından kaynaklanıyor. Bir “.zip” arşivinden çıkarılan dosyalar, çıkarma işlemi biter bitmez klasöre taşınır.

Eğer hedef klasörde, çıkarılan dosyayla aynı isimde başka bir dosya varsa, Windows 10’un “Dosyalar değiştirilsin mi?” soru penceresiyle karşı karşıya geliriz. Bu soru penceresinde ne yapılacağına karar veririz.

Bazı kullanıcıların iddiasına göre Windows 10 Ekim güncellemesi, “.zip” arşivlerinden çıkan dosyalar için bu pencereyi göstermiyor. Eğer hedef klasörde benzer isimli bir dosyamız varsa, “.zip” dosyasından çıkardığımız aynı isimli dosyayla sorgusuz sualsiz değiştiriliyor. Bu da en başta klasörde bulunan orijinal dosyanın silinmesi anlamına geliyor.

Bu hatanın yalnızca Windows 10’un yerleşik .zip arşiv yazılımını etkilediği söyleniyor. WinRAR ve 7z gibi programların böyle bir probleme sebep olmadığı belirtiliyor. Veri sıkıştırma için bu tür üçüncü parti yazılımları kullanmayı tercih edebilirsiniz.