Anasayfa Haber Cooler Master, 24 Pin ATX Adaptörünü Duyurdu

Cooler Master, 24 Pin ATX Adaptörünü Duyurdu

Cooler Master’ın yeni adaptörü 24 pin ATX güç bağlantısını 90 derece yan çeviriyor.

Bilgisayar bileşenleri ve teknolojileri sürekli gelişirken, basitliğe yönelik bazı detayların göz ardı edildiğini görüyoruz. Anakartlardaki ön panel bağlantıları, kolay takılamayan işlemci soğutucuları ve anakart güç bağlantıları bunlardan birkaçı.

Cooler Master, 24 pin ATX güç girişinin daha derli toplu durmasını sağlayacak bir adaptörü piyasaya sürdü. Adaptör, anakartın yüzeyinde normalde yukarı doğru bakan 24 pinli güç bağlantısının 90 derece yan dönmesini sağlıyor. Böylece bu kalın kablo yığını, çok daha kolay bir şekilde kasanın ön tarafında saklanabiliyor.

Adaptörün 2 ayrı sürümü bulunuyor. Bir tanesi yalnızca bağlantıyı yana çevirme işlevi görürken, daha üst model aynı zamanda güç kapasitörleri de içeriyor. Bu kapasitörler adaptörün sebep olabileceği gerilim düşüşünü ortadan kaldırıyor. Ancak kapasitörsüz modelin gerilimi çok az seviyede etkilediği de ifade ediliyor.

Her iki sürüm de yurt dışında piyasaya çıktı. Kapasitörsüz sürüm 15, kapasitörlü sürüm ise 20 avrodan satışa sunuldu. Adaptörlerin Türkiye’de de satışa sunulacağı duyuruldu. Fakat ne zaman geleceği ve fiyatının ne olacağı henüz bilinmiyor.