Anasayfa Video Ne Kadar Dayanacak? #5: Samsung 860 PRO Son Durumu

Ne Kadar Dayanacak? #5: Samsung 860 PRO Son Durumu

SSD Ömrü Kaç Yıl? Samsung 860 PRO Dayanıklılık Testi ile Ne Kadar Dayanacak? Bunu göreceğiz...

Samsung 860 PRO’nun son durum ne? Son zamanlarda en çok aldığımız yorum bu. O test devam ediyor sevgili Technopat’lar. Bakalım nerede, nasıl gidiyor?

Samsung PRO 860 SSD ile yaptığımız dayanıklılık testi devam ediyor. Amacımız SSD’yi çalışmaz hale gelene kadar kullanmak. Bunun için aralıksız veri yazma ve okuma yaptırıyoruz. Bu zorlu test, normal bir kullanımda yıllar sürecek yıpranmayı, haftalar, aylar içerisinde gerçekleştirmemizi sağlıyor.

Ancak 860 PRO gerçekten sağlam çıktı, normalde resmi garantisi yıllar boyunca yazılacak olan 600 Terabyte veriyi kapsıyor. Biz ise 800 Terabyte’ı geride bıraktık ve 1 Petabyte’a ulaşmak üzereyiz ulaştık. Bu garanti süresi 512 GB model için geçerli, 1 TB modelin daha da uzun.

1615 saattir çalışan SSD’mize toplamda 1 PB veri yazdık!

Hız testi yaptığımızda garantiyi aşmış olmamıza karşın herhangi bir yavaşlama olmadığını görüyoruz. Üstelik UPS kullanmadık, yani bilgisayar defalarca elektrik kesintisine maruz kaldı. Kalmaya da devam ediyor. Bu da dayanıklılık testinin bir başka yönü oldu.

600 TB veri yazılan SSD’nin performansında en ufak bir düşüş dahi söz konusu değil.

Uzun ömürlü SSD isteyenler için PRO modeli kesinlikle sıradışı bir dayanıklılığa sahip. Yeni güncellemelerde görüşmek üzere…

Serinin önceki videoları:

Ne Kadar Dayanacak? #1 – Samsung PRO 860 Dayanıklılık Testi

Ne Kadar Dayanacak? #2: Samsung PRO 860 Testi Sürüyor