Anasayfa Haber Windows 10 1809 Sürümüne Geçen Kullanıcı Sayısı Düşük

Windows 10 1809 Sürümüne Geçen Kullanıcı Sayısı Düşük

Microsoft Windows 10

Windows 10’un son sürümüne geçen kullanıcı sayısının azlığı dikkat çekiyor.

Microsoft’un “Ekim güncellemesi” olarak yayınladığı, fakat sonrasında geri çekmek zorunda kaldığı sıkıntılı Windows 10 güncellemesi, görünüşe göre oldukça az sayıda kullanıcı tarafından yüklenmiş. 1809 sürümü, tüm sürümler arasında yalnızca %6,6’lık bir kullanım oranına sahip.

AdDuplex’in yayınladığı grafiğe göre, Windows 10 kullanıcılarının çoğu bir önceki sürüm olan 1803’ü tercih ediyor. Bu sürümün kullanım oranı %83,6. 1809 sürümü azınlık durumdaki sürümler arasında en çok tercih edilen durumda. Grafikte 1507 sürümünün hala %0,3’lük kullanım oranının görünmesi ise şaşırtıcı.

1809 sürümü, başlangıçta yaşanan problemler sebebiyle, çıkışının üstünden 2 ay geçmiş olmasına rağmen benimsenemedi. Kurulduğunda bazı kullanıcıların dosyalarını silen bu sürüm, yayından kaldırılmıştı.

Uzun bir süre yalnızca Insider kullanıcıları için yayınlanan sürüm, bu süreçte de tümleşik Zip arşivleyicisi sebebiyle sorun yaşatmıştı. Tüm bu aksiliklerin ardından bu sürüm, ancak geçtiğimiz hafta tüm kullanıcılara gönderilmeye başlamıştı.