Anasayfa Haber Half-Life Ve Portal Yazarı, Valve Ekibine Geri Döndü

Half-Life Ve Portal Yazarı, Valve Ekibine Geri Döndü

Valve yönetiminin, eski yazarları Erik Wolpaw’ı yeniden işe aldığı ortaya çıktı.

Uzun bir süredir neredeyse sadece Steam üzerine çalışmakta olan Valve, Half-Life ve Portal serilerinin devamını getirmediği için oyunculardan büyük tepki topluyordu. Geçtiğimiz yıllarda bu iki oyunun yazarlarının Valve’dan ayrılmasıyla da oyuncuların ümidi kesilmişti.

Valve’ın yeni oyunu Artifact’in tanıtımında Gabe Newell, birden fazla oyun geliştirdiklerini duyurmuştu. Duyurunun ardından “Half-Life 3” heyecanıyla birlikte, Artifact duyurusu da gölgede kalmıştı. Oyun dünyası Half-Life 3’ü oynamak istiyor.

Oyunların Credits bölümünü izlemeyi tercih eden ender oyunculardan biri, Artifact’in Credits kısmında Erik Wolpaw’ın bulunduğunu fark etti. Oyuncu, 2017’de Valve’dan ayrılan Wolpaw’ın isminin çalışan listesinde unutulmuş olacağını düşünerek Gabe Newell’a e-posta gönderdi. Gabe Newell ise Wolpaw’ın geri döndüğünü onayladı.

Erik Wolpaw, Half-Life 2 Episode 1 ve Half-Life 2 Episode 2’yi yazan ekipte yer alıyordu. Ayrıca Portal 1 ve Portal 2’nin de yazarıydı. Wolpaw’ın geri dönüşünün neye işaret ettiğini muhtemelen tahmin ediyorsunuzdur. Valve, Half-Life veya Portal serisini devam ettirmeye karar vermiş olabilir.

Umuyoruz iki seride de modern oyunlardaki garip oynanış bileşenleri benimsenmez. Açık dünya, zanaat, oyun içi mikro alışverişler ve sürekli online kalma gereksinimi, Half-Life ve Portal serilerine yakışmayacaktır.

Gerçi Portal 2’de co-op modu için çeşitli kozmetik eşyaları satılıyordu. Fakat bundan fazlasının oyunlara zarar verebileceğini düşünüyoruz.