Anasayfa Haber Activision Blizzard’a Çok Sayıda Dava Açılıyor

Activision Blizzard’a Çok Sayıda Dava Açılıyor

Bungie’nin Activision’dan bir anda ayrılması, yatırımcıları harekete geçirdi.

Activision Blizzard’ın geçirdiği zor dönem, Bungie’nin ayrıldığını duyurmasıyla birlikte zirveye ulaşmıştı. Destiny serisinin yapımcısı Bungie’nin Activision’dan ayrılmasının çalışanlar tarafından partiyle kutlandığı da ortaya çıkmıştı. Bu da Activision’daki durumun ne kadar vahim olduğuna işaret ediyor.

Ayrılıkla birlikte Activision Blizzard’ın hisseleri %10 değer kaybetmişti. Activision Blizzard hisseleri, hali hazırda Blizzcon’daki Diablo Immortal duyurusu ve üzerine kendi etkinliğinde en büyük hayranları tarafından ilk defa yuhalanmasıyla düşüşe geçmişti.

Tüm bunların sonrasında Bungie’nin de ayrılmasıyla hisselerin yeniden düşmesi, şirketin yatırımcılarını zora soktu. İki farklı hukuk şirketi, Activision Blizzard’ın yaptığı açık duyuruların yanıltıcı ve yanlış olduğu gerekçesiyle yatırımcılar adına dava açmaya hazırlandığını belirtti.

Bundan önce de 4 hukuk firması daha aynı gerekçelerle şirkete dava açmıştı. Bu davaya ne kadar yatırımcının dahil olacağı ve nasıl bir yaptırım talep edilebileceği henüz bilinmiyor. Ancak bu tür davaların adının geçmesi bile şirketlere ve hisselerine güvenin daha da düşmesine sebep olabiliyor.