Anasayfa Haber Epic Games Store, Kur Farkını İade Ediyor

Epic Games Store, Kur Farkını İade Ediyor

Epic Games Store, kur farkından kaynaklanan fiyat farklarını kullanıcılara iade ediyor.

Duyurulduğu günden itibaren Steam ile hızlı bir şekilde rekabete girişen Epic Games Store, kullanıcı çekmek ve gelen kullanıcıları memnun etmek için çeşitli hamleler yapıyor. Bu hamlelerden biri de para birimi değişikliğinde yaşanan sıkıntıları gidermeye yönelik.

Geçtiğimiz haftalarda Epic Games Store, bölgesel fiyatlandırma desteğinin hazır olduğunu duyurmuştu. Bu sayede geliştiriciler, oyunlarının fiyatlarını bölgelere göre farklı bir şekilde ayarlayabilecek. Bu yenilik sonrasında pek çok bölgede oyun fiyatları da değişti.

Epic Games, herhangi bir oyunu bölgesel fiyatlandırma desteği olmadan önce satın alanlara para iadesi yaptığını açıkladı. Yani eğer bir oyunu 50 TL karşılığında satın aldıysanız ve bölgesel fiyatlandırma sebebiyle fiyatı 30 TL’ye düştüyse, Epic Games Store hesabınıza 20 TL yükleniyor.

Steam’i günden güne daha çok zorlayan Epic Games Store’un bir sonraki hamlesinin ne olacağı merak konusu. Epic, daha önce ücretsiz oyunlar dağıtmaya başlamış ve Metro Exodus gibi büyük oyunların dağıtımını Steam’den kendi mağazasına çekmeyi başarmıştı.