Anasayfa Haber Otomobiller İçin KDV ve ÖTV İndirimleri Uzatıldı

Otomobiller İçin KDV ve ÖTV İndirimleri Uzatıldı

KDV ve ÖTV indirimleri

Daha önceden 31 Mart 2019 tarihinde sona ereceği açıklanan KDV ve ÖTV indirimleri uzatıldı.

Resmi Gazete‘de yayınlanan Cumhurbaşkanı kararnamesi ile beraber, Mart ayı itibariyle son bulacak olan KDV ve ÖTV indirimlerinin bu yılın sonuna kadar uzatıldığı duyuruldu.

Bu düzenlemeyle göre, vergisiz fiyatı 70 bin TL’nin altında olan araçlarda, ÖTV oranı yüzde 45’den yüzde 30a, fiyatı 70 bin TL ila 120 bin TL arası olan araçlarda yüzde 50’den yüzde 35‘e düşürüldü. Ayrıca, otomobillerdeki ÖTV indirimi Haziran ayının sonuna kadar edecek.

Bunun haricinde, 1600 cc altı motorlu araçlardaki Özel Tüketim Vergisi üzerinde yapılan 15’er puanlık indirimin bu yıl sonuna kadar süreceği bildirildi. Ticari araçlarda KDV oranının yüzde 18 yerine yüzde 1 olarak uygulanması da 30 Haziran’a kadar devam edeceğini belirtelim.

Avrupa Birliği’nden Google’a 1.7 Milyar Dolarlık Para Cezası

Bu indirimler çerçevesinde motor silindir hacmi 250 santimetreküpü geçmeyen motosikletler ve bir yardımcı motoru bulunan tekerlekli taşıtlardan alınan ÖTV oranı da sıfırlanmıştı. Yine aynı şekilde bu uygulama da 30 Haziran’a kadar sürecek.

Düzenleme doğrultusunda uygulanan indirimler sonucu beyaz eşyadaki Özel Tüketim Vergisi oranı sıfırlanırken, mobilyada ise KDV oranı yüzde 18’den yüzde 8’e düşürülmüştü. Mobilya ve beyaz eşyada uygulanan bu indirimlerde, aynı şekilde Haziran ayının sonuna dek devam edecek.