Anasayfa Haber Yeni Türde Kredi Kartı Apple Card Neler Sunacak?

Yeni Türde Kredi Kartı Apple Card Neler Sunacak?

Apple Card

Ödeme sektörüne hızlı bir giriş yapan Apple işleri büyüterek yeni türde bir kredi olarak lanse ettiği Apple Card hizmetini tanıttı.

Apple, Wallet uygulaması ile bütünleşik olan kendi kredi kartı Apple Card ile karşımıza çıkıyor. Apple Pay ile ilk kez 2014 yılında ödeme sektörüne giriş yapan şirket, daha sonra ABD’de Apple Pay Cash servisini devreye sokmuştu. Şimdi ise Goldman Sachs iş birliği ile piyasaya sürülen Card ile bambaşka bir dönem başlıyor.

Netflix Rakibi Apple TV+ Orijinal İçerikler Yayınlayacak

Apple Card ile Apple Pay farklılıkları neler?

Apple, Pay ile yapılan alışverişlerde küçük bir işlem ücreti alırken yeni kredi kartı ile birlikte yapılan işlemlerden daha büyük bir kesinti alarak hizmet gelirine katkıda bulunacak. Herhangi bir ücret alınmayacak olan kart, diğer kredi kartlarından daha düşük faiz oranlarına sahipken aynı zamanda daha özel ve güvenli olmasıyla öne çıkmayı başarıyor.

Daha sağlıklı bir finansal yaşam için tasarlandığının altı çizilen Card, Apple cihazların avantajlarından faydalanıyor. Anında üye olup iOS Wallet uygulaması ile kullanmaya başlanılabilecek olan kartlar tüm dünyadaki Apple cihazlar ile kolayca kullanılabilecek.

Wallet uygulamasındaki yeni bir kullanıcı arayüzü ile kullanıcılar harcamaları hakkında detayları görebilecekler. Card servisi için destek almak üzere kullanıcılar Apple Destek ile mesajlaşma yoluyla iletişime geçebilecek.

Apple Arcade Oyun Abonelik Servisi Duyuruldu

Makine öğrenimi ve Apple Harita kullanan kart, ekstredeki açıklamalar kısmında yer alan bilgilerin detaylarını da daha anlaşılır hale getirebiliyor. Daily Cash adı verilen harcadıkça kazan tarzı sistem, Apple Pay ile gerçekleştirilen her işlemde yüzde 2 oranında Apple Cash hesabına geri ödeme yapıyor. Apple servis ve ürün alınlarında ise bu oran yüzde 3’e çıkıyor.

Apple Card hangi ülkelerde kullanılabilecek?

Card ilk olarak sadece ABD’de yaz ayları içerisinde kullanıma sunulacak. Diğer ülkeler içinse şimdilik herhangi bir detay mevcut değil.