Anasayfa Haber MacBook Air Alternatifi Xiaomi Mi Notebook Air 2019 Tanıtıldı

MacBook Air Alternatifi Xiaomi Mi Notebook Air 2019 Tanıtıldı

Xiaomi Mi Notebook Air 2019 özellikleri ve fiyatı

Xiaomi, şimdi de yeni nesil dizüstü bilgisayarı Xiaomi Mi Notebook Air 2019 modeliyle gündemde.

Çin’de düzenlenen etkinlik ile beraber yeni Xiaomi Mi Notebook Air 12.5 modelini duyuran marka, seriyi 8. nesil Intel Core işlemciler ile güncellediğini müjdeledi.

Boyutu ve hafifliğiyle ön plana çıkan dizüstü bilgisayar toplamda 1.07 kilogram ağırlığında ve 12.9 mm kalınlığında.

Xiaomi Mi Notebook Air 2019 özellikleri ve fiyatı

Ekran tarafında ise 12.5 inç büyüklüğündeki bir ekrana ev sahipliği yapan yeni nesil düzüstü bilgisayar, ayrıca 1920×1080 piksel çözünürlüğe sahip.

Genel anlamda ince ve zarif görüntüsüyle göze hitap eden bir tasarım diline sahip olan, bilgisayarın en dikkat çeken özelliği ise ses sistemi.

ASUS ROG Zephyrus S GX701 Türkiye’de Satışa Çıktı

Bu kısımda Harman ile Xiaomi’nin iş ortaklığına şahit oluyoruz. Ses kalitesini yazılı olarak açıklamak pek doğru olmasa da, yetkililerin paylaştıkları bilgilere göre yeni nesil Notebook Air, DTS surround ses teknolojisine de ev sahipliği yapıyor.

Bu da genel anlamda kaliteli bir ses deneyimi anlamına geliyor.

Xiaomi Mi Notebook Air 2019 özellikleri ve fiyatı

Xiaomi Mi Notebook Air 2019 Özellikleri – Donanım

Söz konusu bilgisayarın henüz batarya boyutu hakkında resmi bir bilgi paylaşılmadı. Ancak, yetkinlilerin söylediklerine göre, bilgisayar iki farklı versiyon ile satışa sunulacak.

Bunlardan ilki, serinin temel modeli olarak karşımıza çıkıyor. Bu modelde Xiaomi, 8.Nesil Intel Core M3 işlemcisine yer veriyor. Söz konusu bu işlemciye 4 GB RAM ve 128 GB depolama alanı eşlik ediyor.

Serinin bir diğer yeni modelinde bizleri, 8. nesil Intel Core i5 işlemci karşılıyor. Yine temel modelde olduğu gibi 4 GB RAM‘a ev sahipliği yapan bu modelde ise 256 GB dahili hafızaya yer veriliyor.

Etkinlik sırasında her söz konusu bilgisayarın her ne kadar batarya özelliklerinden bahsedilmese de, Xiaomi yetkilileri bu bataryanın 0’dan yüzde 50’ye 35 dakikada şarj olacağını özellikle belirtiyor.

Bağlantı kısmında ise, iki adet USB Type A ve bir adet UBS Type C‘ye sahip olan modelde ayrıca 3.5 mm jak girişine de yer verilmiş.

Xiaomi Mi Notebook Air 2019 özellikleri ve fiyatı

Xiaomi Mi Notebook Air 12.5 2019 Fiyatı

Gelelim, yeni nesil bilgisayarın fiyatlandırmasına. İki farklı temel model ile satışa sunulacağı belirtilen Notebook Air 2019, 28 Mart’tan itibaren Çin’deki teknoloji mağazalarındaki yerini alacak.

Eğer, kullanıcılar yeni nesil bilgisayarın Intel Core M3 işlemcili versiyona sahip olmak istiyorlarsa, 536 dolar gibi bir ücret ödemesi gerekecek. Bunun dışında Core i5 işlemciye, 4GB RAM‘a ve 256 GB dahili hafızaya sahip olan model içinse, kullanıcıların 640 dolarlık bir ücret ödemesi gerecek.