Anasayfa Etkinlik Computex 5G Destekli Lenovo Project Limitless Tanıtıldı

5G Destekli Lenovo Project Limitless Tanıtıldı

dünyanın ilk 5g destekli bilgisayarı Lenovo Project Limetless özellikleri

Dünyanın ilk 5G destekli bilgisayarı Lenovo Project Limitless Computex 2019 etkinliği kapsamında tanıtıldı.

İlk olarak MWC 2019 etkinliğinde gündeme gelen 5G destekli Lenovo Project Limitless, nihayet Computex 2019 etkinliğinde tanıtıldı. Henüz prototip aşamasında olan Lenovo’nun ilk 5G destekli dizüstü bilgisayarı Project Limitless hakkında şimdilik detaylı bir açıklama yapılmadı.

Lenovo Project Limitless Özellikleri

Paylaşılan resmi bilgilere göre, bahsi geçen bilgisayarın Qualcomm’un 7 nm fabrikasyon süreciyle ürettiği Snapdragon 8cx işlemcisinden güç aldığını görüyoruz. 2.8GHz hızında çalışan bu işlemciye ise 16 GB RAM eşlik ediyor.

İlginizi Çekebilir: ASUS ROG Zephyrus G GA502 Ön İnceleme

Bunun yanı sıra Qualcomm‘un X55 5G modemine de ev sahipliği yapan yeni nesil bilgisayar, aynı zamanda X55 5G modemine sahip olan ilk bilgisayar modeli olarak da karşımıza çıkıyor.

Lenovo’nun PC Grubu’nda kıdemli başkan yardımcısı olan Johnson Jia’nın söylediklerine göre, yeni nesil bilgisayar uzun pil ömrü ve sunacağı performans ile ön plana çıkacak.

Bu kısımda Snapdragon 8cx ile Core i5-8250U ile bir karşılaştırma da yapan Lenovo, sonuçları ise Computex 2019 dahilinde paylaştı.

Paylaşılan veriler doğrultusunda Snapdragon 8cx 5G platformunun Microsoft Edge, Word, Excel ve PowerPoint gibi gündelik uygulamalarda Core i5-8250U işlemcisini geride bıraktığını görüyoruz.

dünyanın ilk 5g destekli bilgisayarı Lenovo Project Limetless özellikleriComputex 2019 etkinliğinde ayırca yeni nesil bilgisayarın bir takım 5G özellikleri de paylaşıldı. Bu bilgilere göre, yeni nesil bilgisayar ile beraber Lenovo, kullanıcılara kesintisiz ve hızlı bir internet deneyimi sunmayı hedefliyor.

Bu doğrultuda geliştirilen teknoloji sayesinde, kullanıcının bulunduğu ortamda 5G bağlantısı zayıf ise cihaz doğrudan hızlı bir şekilde 4G’ye geçiş yapabilecek. Böylece kullanıcılara kesintisiz ve sağlıklı bir internet deneyimi sağlanacak.

Bu bilgilere ek olarak ise, yeni nesil cihaz ile beraber kullanıcılara 20 saatlik bir pil ömrü de vaat ediliyor. 2020 yılında piyasaya sürülecek olan 5G destekli bilgisayar ile ilgili şimdilik tüm bilinenler bunlar ile sınırlı.

İlginizi Çekebilir: Asus FX505DU Ön İnceleme