Anasayfa Haber MacBook Pro ve MacBook Air Yenilendi

MacBook Pro ve MacBook Air Yenilendi

Macbook Air ve MacBook Pro

Giriş seviyesi MacBook Air ve MacBook Pro modellerini yenileyen Apple, 12 inç ekranlı MacBook modelini de satıştan kaldırdı.

Hatırlarsanız, Apple geride bıraktığımız mayıs ayında sekiz çekirdekli MacBook Pro modellerini satışa sunmuştu. Bu gelişmenin ardından şimdiyse Apple, giriş seviyesi MacBook Pro ve MacBook Air modellerinde bir takım değişikliklere imza attı.

Bildiğiniz üzere Apple giriş seviyesi MacBook modelini en son 2017 yılında yenilemişti. O yıldan bu yana temel Pro modelinde herhangi bir donanım değişikliğine gitmeyen teknoloji devi, aradan geçen 2 yılın ardından kapsamlı bir yenileme ile karşımıza çıkıyor.

Güncelleme sonrası Touch Bar ve Touch ID‘yi giriş seviyesi Pro modeline dahil eden Apple’ın, aynı zamanda Intel işlemci seçenekleri üzerinde de önemli değişikliklere gittiğini görmekteyiz.

Bu kısımda Intel’in çift çekirdekli 7. nesil Core i5 işlemcisi yerini,  maksimum 3.9 GHz hızında çalışan 4 çekirdekli 8. nesil Core i5 işlemcisine bırakıyor.

8. nesil Core i5 işlemcisi ile beraber bir önceki nesle kıyasla yüzde 50 oranında daha hızlı işlem yaptığı vurgulanan model, aynı zamanda 128 GB SSD ve 8 GB RAM seçeneklerine de ev sahipliği yapıyor.

13 inç boyutundaki True Tone retina ekran panelinin üzerine kurulan yeni nesil MacBook Pro modelinde ekran kartı olarak da Intel Iris Plus Graphics 645‘e yer veriliyor.

Yeni MacBook Pro Fiyatı

İki farklı konfigürasyon seçeneğiyle satışa sunulan yeni nesil Pro modelinin 128 GB SSD‘li versiyonun fiyatı 10.299 TL olarak listelenirken, 256 GB SSD‘li model ise 11.899 TL‘den alıcısını bekliyor.

MacBook Air Yenilendi

Pro modelinin haricinde giriş seviye MacBook Air modelini de güncelleyen Apple’ın bu kısımda True Tone retina ekran teknolojisine yer verdiğini görmekteyiz. Genel anlamda donanım özellikleri aynı kalan yeni nesil MacBook Air’da 8 nesil Core i5 işlemcisi yeniden karşımıza çıkıyor.

Bunun haricinde üçüncü nesil kelebek mekanizmalı klavye tasarımına da ev sahipliği yapan yeni nesil Air modeli, ayrıca entegre Touch ID teknolojisini de beraberinde getiriyor.

Yeni MacBook Air Fiyatı

Gelelim yeni nesil MacBook Air’ın fiyatına. Apple tarafından yapılan açıklamayla beraber yeni nesil Air modelinin başlangıç fiyatı 8.699 TL olarak açıklanırken, 256 GB SSD‘li modelin fiyatı ise 10.299 TL olarak karşımıza çıkıyor.

İlginizi Çekebilir: iCloud Girişleri Touch ID ve Face ID ile Yapılabilecek