Anasayfa Haber iPhone 11 Gerçek Zamanlı Video Düzenleyebilecek

iPhone 11 Gerçek Zamanlı Video Düzenleyebilecek

iPhone 11

Önümüzdeki ay tanıtılacak olan iPhone 11 gerçek zamanlı video düzenleme özelliği ile beraber piyasaya sunulacağı netlik kazandı.

iOS 13 güncellemesini hali hazırda test eden Apple, sürpriz bir hamleye imza atarak geçtiğimiz günlerde iOS 13.1 Beta güncellemesini yayınlamıştı. Bu güncelleme ile beraber iOS 13 Beta sürümlerinden kaldırılan iPhone 11 özelliğinin yeniden kullanıma sunulduğunu görmekteyiz.

Bir iOS geliştiricisi tarafından keşfedilen özellik sayesinde kullanıcılar video çekimi sırasında gerçek zamanlı olarak düzenleme yapabilecek. Bu kısımda paylaşılan bilgilere göre, eğer kullanıcı çekim esnasında yeşil perde gibi ekipmanlar kullanıyorsa video çekiminin bitmesini beklemeden doğrudan arka plana değiştirebilecek.

iPhone 11 gerçek zamanlı video düzenleme

Spektral tarafından yayınlanan tanıtım videosunda bu özelliğin bilgisayarlı görme ve makine öğrenme tekniklerine dayandığı belirtiliyor. Derin sinir ağlarını ve spektral grafik teorisini modern GPU’ların hesaplama gücü ile birleştiren bu teknoloji, kameradaki görüntüleri ve videoları gerçek zamanlı olarak (60 FPS) doğrudan cihaz üzerinden işlenebilmesine olanak sağlıyor.

Kısaca 2019 iPhone modelleriyle beraber kullanıma sunulacak olan bu özellik sayesinde kullanıcılar video çekimi bitmeden efekt, resim ve  arka plan ekleyebilecekler.

https://youtu.be/gZUALClUIJc

İlginizi Çekebilir: Android 10 Çıkış Tarihi Belli Oldu