Anasayfa Oyun Hearthstone Descent of Dragons İncelemesi

Hearthstone Descent of Dragons İncelemesi

Blizzard’ın uzun soluklu kart oyunu Hearthstone, yeni genişleme paketi Descent of Dragons ile oyun içi metaları baştan aşağıya değiştiriyor, hatta oyun metasını baştan yazıyor.

Blizzard’ın yıllardır büyük bir başarı ile sürdürdüğü Hearthstone yolculuğu ek paketler ve hikaye maceralarıyla şekilleniyor. Bugüne kadar onlarca yeni içerik, 1000’den fazla oyun kartı ve tonlarca kozmetik eşya oyuncularla buluştu. Şimdiyse ejderhaların gölgesinde yepyeni bir meta bizleri karşılıyor.

Hearthstone’un yeni genişleme paketi toplamda 135 karttan oluşuyor ve bu kartlar günümüzün en sağlam bazı destelerini bizlere kazandırıyor. Bu gerçekten çok önemli çünkü ilk kez bir ek pakette metaya böylesine büyük bir etki bırakıldı. Bunun en büyük nedeniyse elbette ejderhalar. Hearthstone tarihinde her zaman ejderhalar en zorlu, en kaliteli destelerin önemli bir parçası oldular. Eh, onları odakta olduğu bir ek paket doğal olarak oyunu baştan aşağı değiştiriyor.

Yeni kartlar gerçekten zorlu ve onlarla oluşturulan desteleri eski kartlarla karşılayabilmek oldukça zor. Özellikle Galakrond gibi efsanevi kartlara karşı önlem alabilmek ve karşı desteler oluşturmak çok çok önemli. Kart özellikleri, destedeki karşı saldırı kartları ve genel oyun görüşü değişmeden başarılı olamanız çok zor. Eğer şu anda eskiden beri sevdiğiniz desteleri sadece birkaç geliştirme ile kullanıyorsanız, dereceli oyunlarda kısa sürede ezilmeniz işten bile değil. Ama elbette bu her oyunda olduğu gibi Hearthstone’nun da doğasını oluşturuyor.

Bu yüzden sınıf odaklı giderek isterseniz neler değişmiş onları öğrenelim.

Druid

Druid için eklenen bazı yeni kartlar onu geçmişteki müthiş günlerine taşıyor. Druid’ler her zaman yüksek mana isteyen kartları destelerinde bulunduruyor. Bunun en büyük sebebiyle, diğer klaslarda olmayan eşsiz bir özelliğe sahip olmaları: Mana oluşturabilme. İşte bu alanda yepyeni bir kart, belki de tüm Druid destelerini değiştiriyor: Breath of Dreams

Eğer destenize Breath of Dreams alırsanız, elinizde bir ejderha varken bu kartı oynadığınızda ekstra bir mana kristali kazanıyorsunuz. Breath of Dreams’e eşlik eden diğer kartlar da son derece güçlü. Emerald Explorer oynadığınızda yeni ejderha keşfedebilir, Ysera, Unleashed ile oyun sonunu kaosa sürükleyebilirsiniz. Destenize 7 rüya portalı ekleyen bu kart, her çekildiğinde oyun alanına rastgele bir ejderha çağırıyor.

Hunter

Hunter sınıfı geçtiğimiz yıllarda son derece güçlü ve agresif destelerle Heathstone’da fırtınalar estiriyordu. Şimdiyse daha dengeli kartlarla oyunda boy gösteriyor. Descent of Dragons ise uzun zamandır süren bu durağanlığı yok ediyor, Hunter sınıfına yepyeni agresif kartlar kazandırıyor.

Corrosive Breath ve Stormhammer agresif destelerin yebi favorisi olmaya aday. Ejderhalardan oluşan bir destede bu iki kart müthiş bir sinerji yakalıyor. Corrosive Breath seçtiğiniz bir minyona 3 hasar puanı uyguluyor, eğer elinizde bir ejderha varsa da aynı hasar rakibinize uygulanıyor. Stormhammer ise oyunu baştan aşağı değiştiren bir silah kartı. Oyun alanında bir ejderhanız olduğu sürece bu silahla yaptığınız vuruşlarda herhangi bir dayanıklılık puanı harcanmıyor. Yani sahada ejderha olduğu sürede oyun sonuna kadar aynı silahı kullanabilirsiniz.

Paladin

Oyundaki belkide en zayıf ejderha kartları Paladin sınıfında yer alıyor. Burada üç önemli kart oyunu değiştirecek güçte olsa da, diğer sınıflarla karşılaştırıldığında Paladin’i biraz meta dışına itiyor. Amber Watcher yeni eklenen ve en dikkat çeken Paladin kartı. Oyunun popüler sağlık kartlarından Antique Healbot ile aynı mana seviyesine sahip ve 8 puan can tazeliyor. Ama kart stat’ları Antique Healbot’a göre hayli yüksek seviyede. Artık her kontrol Paladin listesinde göreceğimiz bir kart olmuş.

Mage

Mage her zaman metanın önemli bir parçası. Descent of Dragons da hiçbir şeyi değiştirmiyor. Mage desteleri için 2 farklı ana meta oluşturulabiliyor. Sınıfa özel kartlara baktığımızda ise Zephrys, Reno ve Dragonqueen Alexstrasza öne çıkıyor.

Tekli destelerde Dragonqueen Alexstrasza direkt oyun değiştiren kart olarak nitelendirilebilir. Kartın kurallarına baktığımızda, bizden istediği şeyin “destede her karttan bir tane olmak zorundadır” olduğunu görüyoruz. Peki, bunun karşılığı ne kazanıyoruz? Dragonqueen Alexstrasza’yı oyun alanına sürdüğünüzde elinize iki adet ejderha kartı ekleniyor ve bu kartların mana değeri 0 oluyor.

Kısaca Descent of Dragons ana metayı tamamen değiştirken ejderhaları başrole alıyor. Hunter, Druid ve Mage gibi sınıflar yepyeni deste tiplerine kavuşurken, diğer sınıflar da ellerindeki seçenekleri çeşitlendiriyor.