Anasayfa Makale Chrome’da Facebook Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?

Chrome’da Facebook Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?

Facebook’un masaüstü ya da mobil uygulamalarında karanlık mod özelliği yok. Fakat, basit bir Chrome hilesiyle Facebook’u koyu hale getirebilmek mümkün.

Artık hem masaüstü hem de mobil uygulamaların büyük çoğunluğu karanlık mod destekliyor. Böylece tek bir seçenekle ekrandaki bembeyaz alanlar koyu hale getirilebiliyor. Göz yorgunluğunu önemli oranda azaltan bu mod aslında bir yandan da OLED ekranlı mobil cihazlar için bataryadan tasarruf sağlıyor.

Her ne kadar bazı web sitelerinde karanlık mod desteği masaüstü ya da mobil platformlara gelmemiş olsa da belirli yöntemler kullanarak şimdiden koyu görünüme geçilebiliyor. Facebook da bunlardan biri. Masaüstü için uzun süredir konuşulan karanlık mod ne yazık ki henüz aktif edilmiş değil. Doğal olarak alternatif yöntemlere başvurmak şart.

Windows 10, macOS, Android ve iOS İçin Karanlık Mod Nasıl Kapatılır?

Bilgisayarda Facebook Karanlık Mod Nasıl Açılır?

Facebook, masaüstü için karanlık modu bir süredir sınırlı kullanıcı kitlesiyle test ediyor. Eğer bu test sürecinin parçasıysanız, Facebook’u girdiğinizde küçük bir bildirimle normal ve koyu mod arasında geçişi gösteren bir bildirim alabilirsiniz.

Eğer test grubuna dahil değilseniz izleyeceğiniz adımlar belli. Chrome’da ilk olarak keşfedilmeyi bekleyen özellikleri açmak için tarayıcı adres çubuğuna chrome://flags yazıp onaylamak gerekiyor. Ardından karşınıza çıkan kutucuğa ‘enable force dark’ yazarak karşınıza gelen seçeneği aktif edin.

Daha sonrasında Chrome’da tüm web siteleri koyu görünüme kavuşuyor. Yani bu sayede Facebook’u da koyu şekilde deneyimlemek mümkün oluyor.

Android Veya iOS’ta Facebook Karanlık Mod

Şu an için Facebook’un mobil uygulamalarında karanlık mod yok. Ancak Jane Manchun Wong gibi uygulama geliştiricileri uygulamaların bu özelliği üzerinde çalışmaların devam ettiğini öngörüyor. Hatta tahminler, masaüstüyle birlikte mobil platformlar için de karanlık modun aktif olacağı yönünde.

Facebook Kullanıcıları Karanlık Modu Test Ediyor

O zamana kadar telefonunuzda ya da tabletinizde Chrome’dan yine masaüstündeki gibi ‘enable force dark’ aracılığıyla karanlık modu aktif edebilir ve web sitesi üzerinden bu deneyimi mobilde yaşayabilirsiniz.

Bu özellik halihazırda Messenger’da aktif. Etkinleştirmek için yalnızca profil fotoğrafınıza dokunup ‘Karanlık Mod’ düğmesine tıklamanız yeterli.

Android Telefonlar İçin Karanlık Mod Özelliği Sunan Uygulamalar